Stvari o kojima nikako ne treba pričati nakon seksa

Ako imate razuma, nemojte komentarisati kako bi bilo dobro da opet počne da ide u teretanu. Ozbiljne razgovore o budućnosti vaše veze sačuvajte za mjesta izvan kreveta
3665 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 07.03.2019. 17:35h

Ako imate razuma, nemojte komentarisati kako bi bilo dobro da opet počne da ide u teretanu. Ozbiljne razgovore o budućnosti vaše veze sačuvajte za mjesta izvan kreveta

Krevet je mjesto na kojem možete biti iskreni, sirovi, seksi, svoji. Ali, budimo iskreni: koliko god se činilo da je krevet idealno mjesto za ozbiljne razgovore o vezi, on to nije.

“Nikada nijesmo tako ranjivi kao za vrijeme seksa. A to znači i neposredno prije i neposredno poslije", kaže seksualna terapeutkinja Eliza Boquin. “Iz tog razloga treba izbjegavati teme koje mogu biti razlog da se partner emocionalno udalji od nas, ili da daje ne baš tako iskrene odgovore", piše Cosmopolitan.

Evo spiska stvari o kojima ne treba pričati poslije seksa:

1. Kritikovanje pokazanih sposobnosti

Osim ako vas pita šta mislite - suzdržite se od ocjenjivanja seksualnih performansi. Jer, vaši seksualni potezi ne ocjenjuju se od 10 do 10, a ni njegovi. Kritika automatski zatvara vrata intimnosti, a to znaći da može uticati na to hoće li biti intiman s vama slijedeći put, tvrdi Boquin.

2. Komentarisanje izgleda

Ako imate razuma, nemojte komentarisati kako bi bilo dobro da opet počne da ide u teretanu. Upravo su sa vama podijelili intimni trenutak, i posljednja stvar koja im treba je da se odužite tako što ćete reći da vam se njegovo tijelo - ne sviđa.

3. Potezanje starih problema

Ako želite da pričate o tome koliko je njegova majka bila grozna prema vama na prošloj zajedničkoj večeri, sad nije trenutak za to. Jer, njegovo dobro raspoloženje ne znači zeleno svjetlo za sve moguće probleme iz prošlosti i sigurno postoje bolje situacije za takve teme.

4. Seks sa bivšima

Nakon seksa s njim prepričati anegdotu iz seksualnog života sa bivšim dečkom jednostavno nije dobra ideja. Odmah će početi upoređivanje, nesigurnost, ljubomora, zavist, sve loše stvari koje ne želimo u vezi, ni u krevetu.“Važno je s partnerom razgovoarati io svojoj seksualnoj prošlosti, ali ne odmah nakon seksa,” savjetuje Boquin. Drugim riječima - to se ne radi.

5. Iskorištavati priliku za nagodbu

Priznali mi to ili ne, svi u vezama s partnerom trgujemo. Dajemo sebe, ali tražimo i zauzvrat. To je normalno. Čak je normalno i od njega tražiti nešto što on ne želi da vam da ili pokušati da ga nagovorite na nešto što inače ne želi. Ali, ne u krevetu, i ne nakon seksa. “Kod njega to može izazvati osjećaj manipulacije ili pritiska", kaže Boquin.

6. “Gdje si to naučio?”

Bilo da se radi o nekom seksualnom talentu ili dobroj tehnici, ovakva su pitanja neumjesna. Šta god da odgovori, neće biti dobro. Sa jedne strane će se možda osjećati kao da je seksualni radnik, a s druge potežete pitanje bivših djevojaka i upadate u sopstvenu klopku upoređivanja, potencijalne ljubomore i zavisti.

7. Ozbiljna diskusija o budućnosti vaše veze

Seks nikoga ne obavezuje na ozbiljnu vezu. “Razgovori o statusu vaše veze i njenoj budućnosti važna su tema prije nego se upustite u seksualni odnos,” kaže Boquin. Ozbiljne razgovore o budućnosti vaše veze sačuvajte za mjesta izvan kreveta. Ako želite iskrene odgovore, naravno.

Bonus video: