Šta ženu čini privlačnom, a nijesu bujne grudi, ni fina pozadina

Psihički jaka žena koja hoda ponosno, uzdignute glave, uspostavlja kontakt očima, a na licu ima širok osmjeh privući će pažnju svih
5846 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 28.03.2019. 16:06h

Muškarcima je često privlačnija nenašminkana žena koja na sebi ima običnu odjeću, ali iz nje zrači dostojanstvo, saosjećanje i inteligencija, nego žena opsjednuta svojim izgledom koja iz kuće ne izlazi ako nije uređena od glave do pete, a iz nje izvire hladnoća, neljubaznost, sebičnost i površnost. Kad se pažljivije pogleda, muškarci kod žena vole sljedeće stvari:

Samouvjerenost

Psihički jaka žena koja hoda ponosno, uzdignute glave, uspostavlja kontakt očima, a na licu ima širok osmjeh privući će pažnju svih.

Ambicioznost

Žene koje znaju šta tačno žele u životu i tim putem idu bez straha, muškarcima su neodoljive. One su za njih izazov s kojim se žele uhvatiti u koštac.

Strast

Strastvena žena muškarca će lako privući jer, ako je strastvena u svim aspektima života, takva je i u krevetu. Osim toga, zadovoljstvo je biti uz nekoga ko sa strašću radi bilo koji posao ili strastveno nekoga voli.

Ljubaznost

Ovaj kvalitet sve je rjeđi u današnjem društvu i zato je jako lijepo vidjeti nekoga ko je ljubazan i saosjećajan. Takva žena muškarce ostavlja bez daha jer pokazuje da joj nije svejedno kako se drugi ljudi osjećaju, posebno ako su u njenoj blizini.

Iskrenost

To je još jedan kvalitet koji sve češće ljudima nedostaje. Iskrena žena neće mijenjati sebe i svoje stavove ni zbog koga. Time što je iskrena pokazuje da poštuje sagovornika ili partnera, a to je osnova za građenje dobrih temelja za vezu. Muškarcima su iskrene žene vrlo zanimljive.

Otmenost

Doza otmenosti u držanju i ponašanju svaku ženu čini ženstvenijom i to nikako nema veze s odjećom koju nosi, kućom u kojoj živi ili automobilom koji vozi. Riječ je o dostojanstvu koje iz nje zrači.

Inteligencija

Svaki muškarac želi da pored sebe ima ženu s kojom će uvijek imati temu za razgovor, koja će željeti sve da vidi i o svemu ponešto da nauči. Nema ništa gore nego živjeti s nekim ko ne pokazuje interes ni za šta osim za trivijalnih stvari: kako otići i vratiti se s posla, tračarenja drugih ljudi, razmišljanja šta pojesti, kako otići u šoping, teretanu...

Bonus video: