Šta kad oslabi libido: Otkrijte uzroke i rješenja

Bez obzira na činjenicu što je ispred vas lijepa žena - u seksi vešu ili neodjevena - vama je, jednostavno, dosadno? Ovo je čest problem u dugim vezama
1857 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.04.2019. 17:22h

Nizak libido kod muškaraca nije rijetka pojava. U stvari, svaki četvrti muškarac (28 odsto), ima ovaj problem, piše u studiji udruženja International Society for Sexual Medicine. Jedan od autora studije doktor Irvin Golštajn iz bolnice “Alvarado” u San Dijegu potvrdio je da je 30 procenata žena reklo da osjeća snažniju požudu od svojih muških partnera, prenosi Men's health.

Bez stresa

Stres je najjači biološki inhibitor seksualne požude, što znači da usporava (ili čak onemogućava) seksualne reakcije.

Stručnjaci predlažu da ovaj problem riješite uz pomoć fizičkih aktivnosti koje su više društvene, opuštajuće i manje kompetitivne. Recimo, vježbajte s partnerom u teretani, ali ne upuštajte se u tenis i sl.

Promijenite ljekove

Propisani medikamenti vam mogu pomoći kod depresije ili gubitka kose, ali mogu i negativno uticati na vaš libido. Doktor Goldštajn kaže da ljekovi za sprječavanje gubitka kose mogu trajno uticati na gubitak seksualnog nagona. Međutim, najveća opasnost leži u antidepresivima. Postoji veliki broj ljekova koji sprječavaju depresiju, ali imaju neželjena dejstva. Jedno od njih je gubitak libida.

Mačo uticaj

Od muškaraca se očekuje da budu snažni, hrabri, da rješavaju probleme i budu šampioni u seksu. Kada neka od očekivanja ostanu neispunjena, nastaju problemi. Gubitak posla, na primjer, jedan je od glavnih uzročnika smanjenja libida, smatraju naučnici.

Otklonite pritisak

Muškost ne podrazumijeva savršenu erekciju ili često razmišljanje o seksu. Najviše toj nerealnoj slici doprinose porno filmovi. Kada gledate filmove za odrasle, vidite momke koji su u dobrom rasploženju satima, ali to nije realnost. Zato se nemojte porediti s drugima i očekivati od sebe da ispratite njihove mogućnosti. Ne razmišljajte previše o tome šta se dogodilo, ne brinite hoćete li je opet razočarati i jednostavno se opustite.

Otjerajte dosadu

Bez obzira na činjenicu što je ispred vas lijepa žena - u seksi vešu ili neodjevena - vama je, jednostavno, dosadno? Ovo je čest problem u dugim vezama. Muškarcima koji se susrijeću s ovim problemom se savjetuje da imaju više seksualnih fantazija i da te elemente probaju u svom krevetu sa partnerkom da bi cijela stvar bila interesantnija. Veoma je važno vezu iznova i iznova osvježavati novim uzbudljivim detaljima.

Dobar poljubac

Nije potrebno mnogo da se neophodni osećaji vrate. Dovoljan je jedan strastven poljubac vaše partnerke. Ljubljenjem naše tijelo luči oksitocin, koji stvara snažnu vezu s nekom osobom i osjećaj snažne bliskosti. To je vrlo jak hormon. Dovoljno je 20 sekundi nježnog maženja i osjećaćete se kao da ste popili bocu vina.

Čak i ako se ne osjećate 100 posto spremni, pokušajte. To ne znači da treba da idete do samog kraja. Dovoljno je da budete intimni. Opustite se, riješite se pritiska i uživajte.

Bonus video: