Pravo vrijeme za seks: U koje doba dana su i on i ona 'za'

Seksolozi tvrde da je vrijeme od 20 do 22 sata idealno za laganu večeru i razmjenjivanje nježnosti u krevetu
3820 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 22.04.2019. 18:36h

Stručnjaci su utvrdili da je razdoblje dana u kojem ljudi odluče da praktikuju odnose s partnerom jedan od veoma bitnih faktora za uspješnost poduhvata. Zato, prije nego što krenete u igru zavođenja, pogledajte na sat i vidite kolike su vam šanse za što bolji doživljaj.

Ukoliko biste da "krenete u akciju" od šest do osam sati ujutro, treba da budete spremni na činjenicu da je njeno tijelo budno, ali još nespremno za seks. Nivo melatonina je previsok, a tjelesna temperatura nije dovoljno visoka. Muškarci su od šest do osam veoma uzbuđeni, pa seksolozi tvrde da žene u to doba ne mogu da očekuju ništa više od "seksa na brzaka", piše klix.ba.

Situacija se mijenja od osam do deset sati, kada je žena već budna i spremna. Nivo endorfina raste, pa joj nije potrebno mnogo vremena da se uzbudi. Ipak, mozak muškarca već je usmjeren na posao, nivo testosterona se lagano spušta i vraća u normalu, pa ga je malo teže zainteresovati. Seksolozi kažu da su žene od 12 do 14 sati veoma aktivne, ali ta aktivnost nimalo nije povezana sa seksom, pa će je biti teško zainteresovati za takve stvari. Muškarac je, pak, veoma raspoložen, ali će se teško desiti da njegovu partnerku nešto pokrene.

Vrijeme između 14 i 16 sati najbolje je za začeće, pa ukoliko želite da zasnujete porodicu - ovo je najbolji tajming. Ženski reproduktivni sistem u ova doba postaje spreman za začeće, dok je sjeme muškarca najkvalitetnije oko 16 sati.

Većina žena ne može da vodi ljubav između 16 i 18 sati, ali nekima ne smeta "na brzaka", dok je muškarac vrlo spreman na akciju. Već od 18 do 20 sati oba pola fokusiraju misli na vraćanje energije koju su izgubili u toku dana, tako da je mala vjerovatnoća da je neko od njih dvoje raspoložen za seks.

Seksolozi tvrde da je vrijeme od 20 do 22 sata idealno za laganu večeru i razmjenjivanje nježnosti u krevetu. Žena je tada, poslije večere, puna energije i spremna čak i na inicijativu, dok je jači pol raspoložen za ispunjavanje posebnih želja svoje partnerke. Muški i ženski pol na istim su "talasnim dužinama" upravo u ovom periodu dana.Već nakon 22 sata tijelo žene pada u san. Seksualnost opada.

Ako se ovi proračuni ne slažu sa vašom praksom: utoliko gore po proračune.

Bonus video: