RIJEČ STRUČNJAKA

Vođenje ljubavi liječi probleme u braku, nesanicu, napetost...

Seks u braku nije šlag na torti, nego ulje koje pokreće motor. Usrećiće vas i učvrstiti vaš odnos s partnerom
1549 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

"Ako o seksu razmišljate kao o ‘poslu koji trebate obaviti’, uništićete partnerovo samopouzdanje i naštetiti braku", kaže Sheila Wray Gregoire, autorika knjige “36 Tips to Bring Sexy Back to Your Marriage”.

"Nakon seksa ćete bolje spavati, a dobar je i za trošenje viška energije. On će zbližiti vas i partnera i osnažiti vezu. Naime, ako seks imate rijetko, vaš partner će nakon nekog vremena steći osjećaj da ga ne volite. Nakon seksa ljudi se osjećaju srećnije, sigurnije i voljenije", naglašava autorka.

Ona dodaje da seks u braku nije šlag na torti, nego ulje koje pokreće motor. Umjesto da izbjegavate seks kad se osjećate loše, zamislite da je on upravo ono što vam je potrebno kako biste se osjećali bolje, poput lijeka za sve vaše probleme. S takvim stavom bit ćete puno srećniji , prenosi "24sata.hr.

Muškarci ne žele seks samo zato što je fizički dobar, nego jer tako osjećaju da ih želite. Pokažite mu to flertovanjem. Osmislite tajnu rečenicu za koju ćete znati samo vas dvoje, a koja će mu poručiti da je zgodan i neodoljiv, savjetuje autorka.