Šta privlači muškarce: Mirišete li kao zavodnica ili kao baka

Ako mirišete kao buket cvijeća, nećete imati priliku da mu ostavite trag karmina na obrazu, ili bilo gdje drugdje
2432 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.06.2019. 19:25h

Mirisi i seks idu ruku pod ruku i zato je važno znati koji od mirisa će partneru prijati, i što je još važnije - koji će ga odbiti. Stvar je, naravno, individualna, svaki muškarac je priča za sebe, ipak, barem dok ne saznate šta miriše po njegovom ukusu, izbjegnite sljedeće mirise:

1. Slatko

Čokolada je poznat afrodizijak, ali ako mirišete kao čokoladica, budite sigurni, odbićete ga. U stvari, to vam uopšte ne ide u korist, nije privlačno. „Glamurove“ žene, Suzan Kernek i Lindsi Unterberger su ispitale grupu muškaraca o tome koji ih mirisi privlače na ženama i na osnovu odgovora zaključile da, koliko god je miris hrane prijatan, treba da ostane u kuhinji. Jedan od ispitanika je rekao da ni žene ni muškarci ne treba da se osećaju na hranu. „Od mirisa hrane budem gladan, a ne uzbuđen“, rekao je drugi. Jedini izuzetak je miris vanile. Krema za tijelo koja miriše na vanilu je za muškarce zavodljiva.

2. Voće

Njihova odbojnost prema mirisima hrane se proteže i do svih citrusnih šampona i kozmetike koje koristimo svakog dana. Misle da je ukusna i osnažujuća ali nikako im nije seksi. Po njima, trebalo bi izbaciti sve što miriše na limun, jabuke, borovnice i druga voća. Takođe, ako je do njih, više su za mirise koji podsjećaju na odrasle, a ne na dečije bombone.

3. Cvijeće

Da li ste se ikada zapitale zašto vam momak ne kupuje cvijeće? Vjerovatno jer, kao i većina muškaraca, nije baš oduševljen mirisom. Po anketi, sve što miriše na cvijeće držaće ga na odstojanju. Prema „Glamuru“, sve što miriše kao ljiljani, ruže i lavanda nije baš primamljivo muškarcima. „Ne miriše na zavodljivu ženu, već na baku“, rekao je jedan od ispitanika. Ako mirišete kao buket cvijeća, nećete imati priliku da mu ostavite trag karmina na obrazu, ili bilo gdje drugdje.

4. Puderast miris

Ako mirišete na nešto što ostavlja trag alkohola ili taj puderast miris čistoće i sterilnosti, ličite mu na majku, a ne na buduću partnerku.

5. Miris slomljenog srca

Miris je jedan od najvećih podsjetnika. Ako vam, makar i kroz šalu, kaže da mirišete kao bivša, progutajte ponos i pronađite drugi miris. Vjerovatno će mu smetati više nego što je spreman da prizna. Ispitanici su se složili da bi ih prestravio miris bivše na nekoj drugoj djevojci. Nije da bi raskinuo, ali možda bi neko od njih zamolio sadašnju devojku da promijeni parfem.

Djevojke koje se po vazdan peru, riibaju i mirišu, mažu, mogu sa sebe skinuti prirodan miris tijela koji je većini muškarca izuzetno privlačan. Dokazano je da zapravo po mirisu biramo partnere, da nas privlači miris osoba koje imaju drugačiju genetiku od nas. Parfemi, kreme i gelovi za tuširanje sakrivaju prirodni miris i staju na put ovakvom traženju partnerki. Nemojte očajavati ako ne možete da stignete da se ljeti istuširate tri puta na dan, pustite feromone da odrade posao.

Prema „Glamuru“, muškarci žele da žene mirišu kao posebne žene. Najprivlačnije su im kada se osjeća blagi miris pačulija, sandalovine i ćilibara, a ne miris pekare ili cvjećare.

Bonus video: