Hrana koja ubija želju za seksom

Prevelike količine soje dovode do smanjivanja testosterona, što dovodi do manje seksualne želje, a lanci brze hrane često miješaju mljeveno meso sa sojom
12913 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na sve strane se mogu naći tekstovi o različitim afrodizijacima koji vam pomažu da postanete zver u krevetu, dok neuporedivo manje ima informacija o namirnicama koje umanjuju seksualnu želju. Muški magazin tvrdi da ove namirnice treba da izbjedavaju oni koji žele da ostave dobar utisak.

Prerađeni ugljeni hidrati

Prerađeni ugljeni hidrati koji se nalaze u krekerima, pecivima i sličnim namirnicama mogu oslabiti vaš libido, pa se zato trudite da ne jedete često ove namirnice. Prije seksa, dakle treba da izbjegavate rafinisane šećere, što znači da zaboravite na gazirana i slatka pića, brzu hranu, slatkiše. Iako će vam dati početni polet, ove namirnice zbog visokog nivoa šećera i zasićenih masnih kiselina, kao i zbog kojekakvih konzervansa, spuštaju nivo energije. A kada spuste - spuštaju jako.

Previše alkohola

Sa alkoholom treba biti krajnje obazriv. Vrlo umjerena količina može doprinijeti opuštanju, ali ko pretjeruje može imati problema u seksualnom životu. Suprotno popularnom uverenju, alkohol ne funkcioniše kao afrodizijak i zapravo inhibira sposobnost osobe da postigne erekciju i doživi orgazam. Iako mala doza alkohola ponekad pomaže u prevazilaženju seksualnih barijera i anksioznosti, ali, osim "tehničkih" problema može dovesti i do nepromišljenog ponašanja kao što je seks bez kondoma i slično.

Hrana sa hormonima

Hrana koja u sebi sadrži dodate hormone ili antibiotike može biti prilično štetna po naše tijelo i može dovesti do ozbiljnih problema sa potencijom. U ovakvu hranu najčešće spada meso u koje su stavljene različite supstance. Zato vodite računa gdje meso kupujete. Inače, biftek prije seksa nije dobra ideja. Vaše tijelo ulaže dodatne napore kako bi svarilo meso, pa mu energije, prosto, može faliti.

Previše soje

Prevelike količine soje dovode do smanjivanja testosterona, što dovodi do manje seksualne želje. Sigurni smo da vi ne jedete toliko često soju, ali ako često jedete brzu hranu, a naročito pljeskavice, onda postoji mogućnost da budete pod većim uticajem soje, jer je poznato da lanci brze hrane često miješaju mljeveno meso sa sojom.

Bonus video: