GUŠENJE LJUBAVI

Tri znaka da je vaša izabranica patološki ljubomorna

Oba partnera u vezi zaslužuju povjerenje i osobu sa kojom će imati zdrav odnos
3217 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ljubomora koja polako prerasta u patologiju, jedan je od najčešćih razloga za raskid. Minimalna doza ljubomore zna da bude simpatična, ali ozbiljni ljubomorni ispadi su većini ljudi neprihvatljivi. Ljubomora nije dokaz ljubavi i veoma teško će sačuvati vaš odnos. Ona zapravo jedino može biti povod za krah veze.

Postoje jasni znacii da vaša partnerka postaje veoma ljubomorna osoba:

1. Zanima je vaš telefon

Mjeri vam svaki minut telefonskog razgovora, prati vaše društvene mreže u stopu, a posebno je zanima sa kim razmenjujete 'toliko' poruka. Ovo su jasni znaci da je vaša partnerka ljubomorna i posesivna osoba. Sa druge strane, zanimljivo, ne vidi ništa čudno u korištenju telefona kada ona komunicira sa prijateljima i porodicom.

2. Nepovjerljiva je prema vašim drugaricama

Svaki put kada partnerku upoznate sa svojom drugaricom ili koleginicom s posla, puna je nepovjerenja. Fokusira se na svaki detalj u vašem odnosu. Kada ostane nasamo sa vama, postaviće gomilu pitanja o toj osobi, kako bi dokučila koliko ste zaista bliski. Pokušajte da joj ukažete da bi trebala da radi na samopouzdanju.

3. Pretura vam po stvarima

Provjerava vam džepove, mail, mobilni telefon. Kako može biti sa osobom u koju toliko nema poverenja? Možda toga nije svjesna, ali ukoliko tako nastavi, odnos će vam biti u zaista velikoj nevolji.

Naravno, stvari koje važe za žene, važe i za muškarce, ni oni nijesu imuni na ljubomoru. Oba partnera u vezi zaslužuju povjerenje i osobu sa kojom će imati zdrav odnos, ne nekoga ko svakodnevno guši i sebe i osobu koju voli.