STRAST MOŽE TRAJATI DECENIJAMA

Sigurnim korakom: Ovo su tajne dobrog seksa u braku

Uspješni parovi znaju da seks neće svaki put izgledati kao na filmu i da bi svakodnevno cijepanje odjeće s partnera bilo, ne samo skupo, već i smiješno
5920 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nije nemoguće sačuvati strast i nakon godina, pa i decenija zajedničkog života. Da bi otkrili šta je ključ, naučnici su ispitivali parove zadovoljne seksualnim životom i shvatili da su im zajedničke ove tri navike, prenosi b92.

Partneri su sigurni u svoju privlačnost

Jedan od najvećih neprijatelja seksa je uvjerenje da partner misli da smo neprivlačni. Kad vjerujemo da smo mu seksi, bićemo raspoloženi za igre u krevetu. Uloga muškaraca tu je veoma značajna, naročito za žene nakon porođaja, kada je potrebno uvjeravati ljepšu polovinu da je i dalje privlačna.

Nema pritiska

Uspješni parovi znaju da seks neće svaki put izgledati kao na filmu i da bi svakodnevno cijepanje odjeće s partnera bilo, ne samo skupo, već i smiješno. Za njih, seks nije sport u kojem jure rekord, već način da se povežu s partnerom.

Uvijek nađu vrijeme za ljubav

Mnoštvo obaveza, brzina, iscrpljenost i ostale slične stvari iz svakodnevice čine da se vođenje ljubavi nađe pri kraju liste prioriteta. Ali, stručnjaci upozoravaju da ne smijemo da dozvolimo da se ovo desi, makar morali da rezervišemo termin za seks. Parovi kod kojih je seks i dalje dobar rijetko govore izričito "ne" partneru. To ne znači da će uvijek voditi ljubav, već da će pronaći kompromisno rješenje.