VAŽNO JE USTANOVITI PRIORITETE

Šta je kome uveče u mislima: Seks ili večera?

Svaka deseta žena više bi voljela da stane u svoje stare farmerice nego da bude zaprošena
7498 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Žene više razmišljaju o hrani nego o seksu, tvrde britanski istraživači. Naučno je, kažu, dokazano da prosječan muškarac dnevno ima 11 erekcija. Istina, njih devet se dogodi za vrijeme sna, ali zato muškarac na seks pomisli 13 puta dnevno. Nije teško odgovoriti na pitanje šta bi oni radije vidjeli na meniju naveče, seks ili večeru…

Stvari su nešto drugačije kada su u pitanju pripadnice nježnijeg pola. Naime, prema studiji koju je proveo gigant za dijete Atkins, čak 54 odsto žena koje drže dijetu priznalo je kako se po njihovim mislima više mota hrana nego akcija u krevetu. Od 1300 ispitanica, čak jedna četvrtina doživljava dijetu bitnijom od svog partnera, prenosi She.hr.

Kod svake desete žene griža savjeti je veća kad prekrše pravila dijete nego kad varaju partnera. Možda su pobrkale lončiće, a možda im je dijeta zaista bitnija od osjećaja sigurnosti i ljubavi koje dobijaju iz veze, prenosi Večernji list.

"Dijeta nikada ne bi smjela postati opsesija. To nije zdravo i može biti kontraproduktivno. Ko želi da njihova dijeta negativno utiče na život?“, kaže Linda O'Byrne, glavna nutricionistkinja kompanije Atkins.

Slične poražavajuće rezultate za ljubav pokazala je i nedavna britanska studija proizvođača pahuljica Special K. Među 2.200 Britanki, koje su upitane kako bi se osjećale kada bi mogle da obuku stare farmerice u koje više ne mogu da stanu čak 29,1 odsto je odgovorilo da bi taj osjećaj bio bolji od seksa, a 28,9 posto bira taj osjećaj u odnosu na unaprjeđenje na poslu. Loša vijest za muškarce: svaka deseta žena više bi voljela da stane u svoje stare farmerice nego da bude zaprošena.

Preporučujemo za Vas