BOLJE VRABAC U RUCI

Šta je fomoseksualnost i kako uništava vaš seksualni život?

Da ne bi 'propustili nešto važno' parovi svoju pažnju usmjeravaju prema stvarima koje nikada nijesu isprobali u krevetu, a manje se koncentrišu na stvari kojima su zadovoljni
10076 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Koncept "fomo" (fear of missing out), odnosno "strah od propuštanja nečeg važnog", sve više gospodari životom savremenog čovjeka, izazivajući njegovo nezadovoljstvo. Ovu socijalnu anksioznost karakteriše "želja da ostanemo stalno povezani sa onim što rade drugi".  Drugim riječima, "Fomo" uvećava strah od donošenja pogrešne odluke o tome kako provesti vrijeme jer „možete zamisliti kako bi stvari mogle biti drugačije“.

Izuzetak nijesu ni veze, u kojima fomoseksualnost sve više preuzima kontrolu. To uključuje činjenicu da parovi svoju pažnju usmjeravaju prema stvarima koje nikada nijesu isprobali u krevetu, a manje se koncentrišu na stvari kojima su zadovoljni. Tako stalno imaju osećaj da nešto propuštaju i sve su manje zadovoljni kvalitetom svog seksualnog života.

Smatrate li da nemate dovoljno seksa? Da ne postižete dovoljno orgazama? Da vaš seksualni život nije dovoljno nastran?

“Zahvaljujući” internetu i modernim medijima, ljudima se sve češće plasira slika nekog savršenog, srećnog života koji u stvarnosti nije moguće dosegnuti.

Pornografija, romantični filmovi ili fotografije srećnih parova na društvenim mrežama kod mnogih prouzrokuju nalet nezadovoljstva. Ono što pojedinac ne shvata jeste da ima mogućnost da se otrgne od te iluzije.

Život nikada neće biti savršen, isto kao ni seks ili ljubavni sastanci. Upravo zato, stručnjaci ističu kako je bitno opustiti se te uživati u određenom trenutku.