SAMO JEDNOM SE LJUBI, VELIKE GRUDI...

Sedam bajki o ljubavi i seksu

Velike grudi neće vam pomoći u pronalasku partnera, jer većina muškaraca pri prvom susretu grudima ne pridaje preveliku važnost
3840 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Među bajkama o ljubavi i seksu u koje mnogi još uvijek vjeruju, kako, pozivajući se na iskustvo, tvrde seksolozi, posebno se ističu ovih sedam:

1. Bajka o ljubavi: Samo jednom se ljubi

Ako mislite da je u životu prirodno voljeti samo jednu osobu onda vjerujete u bajku o ljubavi koja traje beskonačno i još se pritom grdno varate. Čak i ako je bajka o vašoj ljubavi nedavno neslavno završila, prije ili kasnije, ponovo ćete upoznati osobu vrijednu pažnje. Važno  je strpljenje i vjera u postojanje bajki i ljubavi. S tim da u ovim, životnim bajkama, ne tražite princa na bijelom konju. Sanjajući, budite svjesni da se neprestano mijenjate i da zbog toga nije nužno da princ iz vaše propale bajke o idealnoj ljubavi bude idealan i za koji dan, mjesec, godinu ili deceniju, piše she.hr.

2. Bajka o ljubavi: Moja ljubav će ga promijeniti

Ovo je druga bajka o idealnoj ljubavi koja će se možda i obistiniti, ali neće trajati duže od prve dvije sedmice. Ako nastavite sa grubim pokušajima mijenjanja svog idealnog partnera, on (ili ona) ubrzo će shvatiti da je daleko od idealnog, postaće nezadovoljan i bajka o ljubavi mogla bi postati tragedija. Partnera prihvatite onakvog kakav jeste, a ako vam njegove mane previše smetaju, ostavite ga. Potražite zrelu i stabilnu osobu, a ne nekoga koga još morate učiti pravim životnim vrijednostima.

3. Bajka o ljubavi: Djeca učvršćuju brak

Ako puno radite i sami ste svjesni da je ovo bajka za malu djecu, jer znate da nakon rođenja djeteta parovi imaju sve manje vremena za intimne trenutke ljubavi i nježnosti. Energija koju dijete crpi, koliko god vas raduje, može vas toliko iscrpiti da na kraju dana više nemate snageda se posvetite partnerovim emocionalnim i tjelesnim potrebama. Ako želite da vaša bajka o ljubavi i srećnom braku opstane, partneru posvećujte onoliko vremena koliko ga dajete djetetu. Ako to uspijete, živjećete u pravoj bajci o ljubavi: partner će znati da ga još uvijek volite, a djeca će živjeti opušteno i srećno osjećajući ljubav u domu.

4. Bajka o ljubavi: Prevara kao spas veze

Oni koji su prevarili partnera često tvrde da su to učinili upravo zato da bi poboljšali kvalitet partnerskog odnosa. To je bajka u koju je teško povjerovati. U rijetkim slučajevima prevara može poboljšati vezu, no čak ako partner oprosti nevjeru, u ustima će mu ostati ukus izdaje, a u mislima nepovjerenje. Kad u vezi nestane povjerenje, nema povratka.

Bajka o ljubavi: Muškarci varaju češće od žena

Vjerovatno je, zbog tradicionalnih razloga, to nekad zaista bilo tako, ali danas žene ne zaostaju za muškarcima. I žene i muškarci varaju zbog sličnih razloga: traže nešto novo i uzbudljivo. Žene često imaju još jedan razlog: ako osjećaju da ih partner ne cijeni dovoljno, zagrljaj će potražiti u nekom drugom naručju.

6. Bajka o ljubavi: Žene ne mogu bez predigre

Od seksualne revolucije šezdesetih godina, muškarcima se zamjera da se tokom seksa dovoljno ne trude i da često zanemaruju predigru. Pa ipak, to ne znači da je predigra neophodna. I žene uživaju u spontanom, brzom i strastvenom seksu, a preduga predigra često postane dosadna. U svemu je potrebno pronaći mjeru.

7. Bajka o ljubavi: Muškarci se zaljubljuju u velike grudi

Velike grudi neće vam pomoći u pronalasku partnera, jer većina muškaraca pri prvom susretu grudima ne pridaje preveliku važnost. Prema istraživanju britanskih psihologa samo 25% muškaraca prvo procjenjuje veličinu grudi, a ostalih 75% prvo gleda lice i ruke. I zato, da bi bajka o vašoj ljubavi imala pravi bajkoviti završetak, opustite se i ne zamarajte nebitnim stvarima, već uživajte u sebi i svom partneru.