Bizarni razlozi za razvod: Glasa za Trampa, ne odgovara na SMS...

Jedna žena je rekla da joj suprug baš nikada nije odgovarao na poruke, čak ni nakon što mu je jednom javila da je u bolnici... Advokati svjedoče da su podmetanja i bijes česti na kraju ljubavi i braka
2513 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Za magazin Marie Claire jedan muškarac je otkrio da je njegova bivša bila zavisna od aplikacije Snapchat. To je išlo toliko daleko da je čak na njihovom vjenčanju morala objaviti fotografiju iako su se prethodno dogovorili da neće koristiti nikakve društvene mreže.

Među bizarnostima našao se i ovaj slučaj. Indijac je tjerao svoju ženu da nuždu obavlja u polju jer je odbijao da napravi toalet u kući. Sud je to proglasio oblikom mučenja i omogućio joj razvod.

Gayle McCormich ostavila je supruga nakon 22 godine braka jer je saznala da planira da glasa za Trampa. Rekla je da se osjećala prevarenom.

Kad smo kod Trampa, ima još slučajeva. Naime, supruga bivšeg direktora komunikacija u Bijeloj kući ostavila je muža kad je saznala da će raditi za Trampa.

Bio je prebrbljiv

Jedna žena zatražila je razvod jer je njen muž previše toga pričao drugima umjesto da razgovara s njom. Prijatelji i rodbina znali su sve njihove probleme, prenosi Marie Claire.

Jedan Italijan je tvrdio da je njegova žena bila opsjednuta đavolom - zatražio je razvod kad je zatekao ženu kako ''ležerno levitira''.

Imao je prevelik penis

Nigerijska domaćica zatražila je razvod jer je njen suprug imao prevelik penis. Prije braka nijesu imali odnose, a kad su to konačno učinili, iskustvo je opisala kao noćnu moru.

Nije volio "Frozen"

Dvadesetdevetogodišnjakinja je željela razvod nakon što joj je suprug rekao kako ga "baš briga za taj crtani film" i pitao je šta je to u filmu toliko dobro.

Ostavljao je posuđe u sudoperi

Jedan muškarac je rekao da je njegova supruga svaki put kad bi pronašla čašu pokraj sudopera bila na korak bliže selidbi i traženju razvoda, ali on toga nije bio svjestan.

Nije imala vodootpornu šminku

'Gospodin Savršeni' je predao papire za razvod nakon što je njegova supruga na plaži pokazala svoje "pravo" lice, odnosno pojavila se bez šminke.

U članku za Marie Claire jedna žena je rekla da je neprestano slala poruke suprugu, a on joj jednostavno nije odgovarao. Čak mu je napisala da je u bolnici, ali odgovora nije bilo.

Jedna sutkinja rastala se od muža jer je njenu karijeru gledao kao hobi. Kaže kako je bio jako drag, ali jednostavno niije ozbiljno shvatao ono čime se ona bavi.

Nekoliko advokata prisjetilo se nekih od najgorih razvoda u kojima su branili jednu stranu, a te priče podijelili su na Redditu. Njihove priče pokazuju kako su podmetanja i bijes česti na kraju ljubavi i braka.

Jednu klijentkinju bivši suprug je'obradovao' kada joj je u procesu razvoda dao pet od devet firmi koje je imao. Srećom, njeni su advokati iz iskustva pretpostavili da nešto nije u redu, a brzo su shvatili i šta. "Dao joj je firme koje su dugovale nekoliko stotina hiljada dolara, jer na njih nije plaćao poreske obaveze. Naveo ju je službeno kao knjigovođu tih firmi, pa je nekoliko narednih godina žena pokušavala da poreznicima objasni da ona s tim nema veze", pišu advokati.

Bilo je i slučajeva u kojima su bivši supružnici svoje zamjeranje pokazali kroz okrutnost prema životinjama. "Par dana prije kraja razvoda uskoro bivši suprug ostavio je ženi pred vratima rijetku, Koi ribicu, mrtvu", kaže advokat. Ribicu je muškarac inače trebao da vrati jer je pripala bivšoj, a navodno je vrijedjela više od 100.000 dolara.

Jedan par se prepirao oko svakog predmeta koji su zajedno posjedovali da bi se na kraju triput oboje nalazili s oba advokata zbog vlasništva nad posljednjim zajedničkim predmetom: keramičkim zecom koji nije imao ni financijsku, a ni emotivnu vrijednost. Ipak, kako je zec zadnji došao na red, nijedna strana nije htjela da ga 'izgubi'. Nakon tri mukotrpna sastanka zec je pripao ženi, a ona ga je bacila na sto svog advokata s riječima: "Evo vam poklon" i izašla, ispričao je advokat Mark Flintoid.

Drugi klijent je, priča Flintoid, na zahtjev bivše supruge napustio kuću na šest sati, dok ona, kako mu je rekla, 'skupi svoje stvari'. Kad se vratio kući, nije bilo kvake ni na jednim vratima, kao ni ručki na ormarima i fiokama - napisao je advokat koji kaže da je njegova druga klijentkinja bila nešto opreznija pa je pričekala da bivši ode na poslovni put. "Kad je ostala sama u nekad zajedničkom a sad njegovom stanu, pustila je vodu iz svake česme i otvorila sve prozore", podijelio je i nastavio: "Pet dana kasnije on se vratio, a kuća je bila skroz uništena jer je voda curila po negrijanom stanu pored otvorenih prozora dok je vani bilo deset stepeni ispod nule pa se zamrzla, od čega su popucali parketi i napukli zidovi."

Bonus video: