BUDITE BEZBJEDNI I OGRANIČITE OČEKIVANJA

Seks za jednu noć ima svoja pravila: Znate li ih?

Seks za jednu noć nije ljubav, nije lična sreća, a nije ni lijek za usamljenost. Sa tim simptomima idite psihologu

17884 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Da li postoje pravila kada je u pitanju seks za jednu noć? Naravno!

Ne tražite avanturu na poznatoj teritoriji Ako je to korporativna zabava ili zabava na kojoj se svi prijatelji znaju, onda je najbolje da odete kući sami. Čak i ako ovog zgodnog momka vidite prvi put, šansa da je on svima ostalima poznat je prevelika da biste pronašli partnera za jednu noć pored pedeset zajedničkih prijatelja.

Osmislite plan povlačenja

Odmah upozorite da ujutru imate važan sastanak. Ako vam se to zaista sviđa, reći ćete da je sastanak otkazan.

Ne ostajte do jutra

Seks sa gotovo nepoznatim nije razlog da spavate u istom krevetu sa strancem. Mudrije je elegantno se povući odmah nakon vođenja ljubavi – sjutra imate važan sastanak. Naročito ujutru, kada nestane uticaj šampanjca, možda ćete se malo stidjeti. Održavanje samopoštovanja lakše je ako ovaj trenutak doživite sami sa sobom.

Dogovorite se o svemu

Imate dečka, vi zapravo tražite muža, još uvijek patite za bivšim – bolje je da kažete sve osnovne stvari prije ulaska u taksi.

Ne zavaravajte se

Seks za jednu noć nije ljubav, nije lična sreća, a nije ni lijek za usamljenost. Sa tim simptomima idite psihologu. U krevetu, sa jedva poznatom osobom, fokusirajte se na fizička, a ne na mentalna iskustva. Budite spremni da će od vas tražiti da odete, a čak vas neće ni odvesti do vrata. Nađite snage u sebi da narednog dana na društvenim mrežama ne tražite profil svog noćnog gospodina. Sve ovo ne mora, ali može da se desi.

Poslije seksa zaljubili ste se u njega a on u vas – ne?

Ovo ćete morati da preživite. Dogovor je bio potpuno drugačiji.

Ne ostavljajte tragove na mjestu zločina

U stvari, seks za jednu noć često se pretvara u dugu romansu. Da li će se to vama desiti, vrijeme će pokazati. U međuvremenu – nemojte dozvoliti da se misli vrate i ništa ne ostavljajte na mestu događaja. Posebno donje rublje: ovo je uzbudljivo samo u filmovima.

Zapamtite pravila bezbijednosti

Prvo, vaša sigurnost u cjelini. Vi ne poznajete ovu osobu i šta namjerava da uradi. Nadajte se najboljem. Recite drugarici sa kim idete i na koju adresu. Drugo, ne zaboravite na kontracepciju, odnosno zaštitu od polnih bolesti što znači: kondom.