TIHA VODA BRIJEG RONI

Istina o varanju: Kakvi su momci najmanje skloni prevari?

Stručnjaci tvrde da postoji nekoliko caka po kojima brzo i efikasno možemo razaznati dobre momke od prevaranata... prije nego uspiju da vam zagorrčaju život...

6169 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Najmirniji možete biti uz frajera koji:

Zarađuje otprilike jednako kao i vi. Nedavno rađena studija pokazala je da su manje šanse da će vas prevariti ako su vaša i njegova primanja slična. Muškarci koji zarađuju znatno više ili znatno manje od svoje partnerke skloniji su nevjeri, što u prvom slučaju vjerojatno ima veze s osjećajem nadmoći, a u drugom s osjećajem manje vrijednosti.

Ima monogamne prijatelje. Gary Newman, autor knjige "The Truth About Cheating" tvrdi kako je muškarac skloniji prevari ako je u sličnom okruženju tj. ako je to normalna i prihvatljiva pojava među njegovim prijateljima. Vaš dečko ima druga koji vara svoju ženu. Štaviše, on mu često služi kao "alibi" i pristaje na laganje? Šta mislite, šta je još spreman da slaže?

Uz vas se osjeća voljeno. Ne morate imati sedmične seks maratone kako biste se oobezbijedili da on ne poželi neku drugu. Prema istraživanju Garyja Newmana, većina muškaraca ne vara kako bi zadovoljila svoje seksualne, već prvenstveno emotivne potrebe.

Ekstrovertan je. Istraživanja su pokazala da introvertni ljudi češće varaju jer će puno prije pristati na nemoralnu ponudu od ekstrovertirtnih osoba. Što samo potvrđuje onu o psu koji laje ali ne ujeda, kao i onu o tihoj vodi koja brijeg roni.

Sluša heavy metal. Vjerovali ili ne, urađena je studija o povezanosti prevara i vrste muzike koju određene osobe preferiraju i ispostavilo se da su najveće dobrice među zauzetim momcima - čupavi heavymetalci!

Dolazi iz velike porodice. Anketa dejting web stranice Seeking Arrangements pokazala je da su prevaranti najčešće - sinovi jedinci.

Ne diže mu se baš na svaki povjetarac. Studija objavljena u Archives of Sexual Behavior pokazala je da su muškarci koji se lako uzbude i postignu erekciju skloniji prevari.

Preporučujemo za Vas