Koje vježbe poboljšavaju seksualni život?

Most je dobra vježba za seks jer podiže izdržljivost u mišićima karlice i poboljšava orgazam

8153 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Najvažnije je jačanje mišića u donjem dijelu tijela, karlice i jezgra koje čine trbušni i donji leđni mišići, tako da se možete nositi s bilo kojom pozom u koju se zapletete. Ako se zapletete...

Kardio: Ako nijeste u formi, prva stvar koju ćete primijetiti tokom odnosa je da teško dišete, puno se znojite i lako umarate. Kardio vježbe, poput preskakanja konopca, plivanja ili vožnje bicikla idealan su trening i mogu vam omogućiti dugotrajan seks. Uz bolju "izvedbu" u krevetu kadio trening će vam pomoći I da izgubite višak kilograma.

Vježbe snage (donji dio tijela): Iduća stvar na koju se morate fokusirati je dobijanje na snazi i izdržljivosti mišića donjeg dijela tijela jer baš oni djeluju kao stabilizatori cijelog tijela u bilo kojem položaju da se nalazi. Most je dobra vježba za seks jer podiže izdržljivost u mišićima karlice i poboljšava orgazam.

Jačanje gornjeg dijela tijela: Snaga gornjeg dijela tijela igra važnu ulogu u mnogim popularnim seksualnim pozama gdje se koriste ruke kako bi obezbijedile stabilnost. Isprobajte vježbe poput daske i sklekova. Nagib je takođe dobra vježba jer poboljšava fleksibilnost i jača kvadricepse i mišiće trupa.

Fleksibilnost nogu i bokova: Ako želite da izbjegnete grčeve ili istegnuće mišića tokom seksualnog odnosa, nekoliko puta na dan se istegnite. Što ste opušteniji, to će vam biti prijatnije da isprobavate razne poze.

Bonus video: