Znate li: Šta je muškarcima najvažnije u seksu?

Isto kao što je ženski orgazam ključan za muškarčevo seksualno samopouzdanje, to isto samopouzdanje i kod mnogih žena zavisi od muškog orgazma

28350 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Muškarci tokom seksa postižu orgazam u 95 posto slučajeva, dok kod žena taj procenat iznosi od 50 do 70 odsto. Istovremeno, neke žene se žale kako je muškarcima bitan samo njihov užitak i da ne brinu da li će i žena doživjeti vrhunac. No, istina je drugačija. Iako, naravno, postoje mušarci koje nije briga da li je žena uživala u seksu, većini je i te kako stalo.

Novinar Majkl Kaslman koji već više od 40 godina odgovara na pitanja o seksu, kaže da pitanje koje mu postavljaju mnogi muškarci glasi - kako da pomognem svojoj partnerki da doživi orgazam?

Osim toga, zabrinutost muškaraca oko sopstvenih problema kako što su preuranjena ejakulacija ili veličina polnog organa, dijelom proizlazi iz vjerovanja da njihovi problemi utiču na užitak njihovih partnerki.

Istina je da ti i slični problemi imaju znatno manje veze sa seksualnim zadovoljstvom žena nego što muškarci vjeruju.

Partneru ili partnerki možete da olakšate proces, ali bez njihove želje i volje neće biti ničega. Zato nemojte da se stidite i razgovarajte o seksu - pitajte partnera šta mu odgovara, ali izrazite i svoje želje.

Takođe, isto kao što je ženski orgazam ključan za muškarčevo seksualno samopouzdanje, to isto samopouzdanje i kod mnogih žena zavisi od muškog orgazma.

Njemački istraživači ispitali su 240 žena o orgazmu, a njih više od pola ocijenilo je da je užitak partnera vrlo važan kako bi i one bile zadovoljne, prenosi metro-portal.hr.