Da ne biste zažalili: Nikako ne jedite ovu hranu prije seksa

Iako povećava količinu testosterona u krvi, šećer dovodi do snižavanja erektilne moći

20514 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Orasi, lješnici i med su odlični afrodizijaci, ali ima i namirnica sa suprotnim dejstvom. Zato dobro pazite šta jedete ako posle jela imate izvjesne planove.

Kako prenose mediji, u istraživanju u kojem je učestvovalo više od 20.000 osoba, čiji su rezultati objavljeni u The New England Journal of Medicine, došlo se do zaključka da konzumacija zaslađenih gaziranih pića utiče na povećanje tjelesne mase, čime se povećava rizik od dijabetesa. Karijes, dijabetes, gojaznost, dehidracija i gubitak koštane mase su posljedica prekomjernog pijenja „slatkog otrova“. Svi ovi zdravstveni problemi rezultiraju i lošim libidom.

Pasulj nikako Pasulj spada u najzdravije povrće. Nažalost, ovo omiljeno jelo se nikako ne preporučuje prije seksa, jer opterećuje stomak i veći dio krvi odvodi u želudac i crijeva. Seksualna potencija slabi i pored energetske snage ovog povrća.

Slana hrana Presoljena hrana izaziva povišen krvni pritisak, što dovodi do trenutne impotencije, pokazala su istraživanja seksologa. Zato ako planirate romantično veče obratite pažnju koliko solite hranu.

Soja i orgazam Iako se poslednjih godina soja sve više upotrebljava u ishrani, ljudi bi trebalo da znaju da ova namirnica može da dovede do erektilne disfunkcije. Naime, u zrnima soje nalazi se visok stepen estrogena, koji, kada dospije u organizam, reaguje sa testosteronom i umanjuje seksualnu potenciju.

Zamka čokolade Mada se čokolada dugo smatrala za uspješan afrodizijak zbog sadržaja kakaoa, koji podstiče lučenje endorfina izazivajući osećaj sreće, ova slatka namirnica smanjuje seksualnu želju.

Pržena hrana Medicinska istraživanja su pokazala da trans-masti koje se nalaze u svakoj prženoj hrani drastično smanjuju libido podjednako i kod muškaraca i kod žena. Ovo se posebno odnosi na pomrfit iz friteze.

Kokice iz mikrotalasne Iako dobar film i kokice izgledaju kao odlična uvertira u romantično veče, efekat je potpuno suprotan. Pokazalo se da hemikalije koje se koriste u ambalažnoj kesi za kokice koja se stavlja u mikrotalasnu rernu, značajno smanjuju seksualnu želju, a naročito negativno utiču na proizvodnju sperme kod muškaraca.

Manje šećera Da unos šećera u pretjeranim količinama dovodi do gubitka želje za seksom vjerovatno nijeste znali. Iako povećava količinu testosterona u krvi, šećer dovodi do snižavanja erektilne moći.

Bonus video: