Četiri stvari koje mogu uništiti i najčvršću vezu

Ako nikada ne povlačite granice i partneru udovoljavate u apsolutno svemu, lako bi se moglo dogoditi da vaša dobrota i velikodušnost budu iskorištene i da vi ostanete pregaženi. Držite do njega/nje, ali i do sebe

8091 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Neke od stvari koje ozbiljno mogu da poremete, pa čak i da unište i najčvršću vezu na prvi pogled izgledaju kao nešto što je pozitivno. Problem je - kako naći pravu mjeru.

1. Previše zajedničkih interesa

Divno je kada vi i vaš dragi ili draga imate mnoštvo toga u čemu možete zajedno uživati, no mnogo je zdravije kada u nekim aktivnostima uživate iz prostog razloga što ste u njegovom društvu. Ako se svako druženje s jednim od vas svodi na druženje s oboje, i ako vas dvoje uvijek dolazite u kompletu, to vremenom može naškoditi vašoj vezi. Svako u vezi treba sopstveno vrijeme, jednako kao i kvalitetno zajedničko.

2. Puštanje da se seks jednostavno dogodi

U prvim danima veze seks je aktivnost koja se spontano događa kad god se ukaže prilika, no kako vrijeme prolazi i događa se život, na repertoar dolaze brojne druge obaveze između kojih je teško pronaći vrijeme u kojima bi se seks jednostavno dogodio. Važno je da naučite da funkcionišete zajedno, imate okvirni plan kako obaveza tako i uživanja i da se tog plana držite.

3. Zadržavanje problema za sebe

Držite li često u sebi sve što vas tišti, samo kako ne biste ispali 'drama queen', vremenom ćete dospjeti u situaciju da ćete vi biti nesrećni zbog gomile malih i velikih problema koji vas muče, vaš partner neće imati pojma o tome i zapravo niko neće biti na dobitku. Partner je neko s kim bi trebalo da možete da razgovarate o svemu, bez obzira koliko vam besmisleno, blesavo ili strašno zvučalo.

4. Pretjerano udovoljavanje

Odlično je što želite da budete uz svog partnera, podržavate ga, opraštate mu sitne ludorije i udovoljavate mu u svemu što mu donosi osmijeh na lice. Ali, ako nikada ne povlačite granice i partneru udovoljavate u apsolutno svemu, lako bi se moglo dogoditi da vaša dobrota i velikodušnost budu iskorištene i da vi ostanete pregaženi. Držite do njega/nje, ali i do sebe.

Bonus video: