Sve više muškaraca nevinih iako imaju 25 do 35 godina: Evo zašto

Ranije se nevinost među muškarcima u toj starosnoj grupi smatrala anomalijom, a danas ih je sve više

28130 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

"Očekujte da kad imate 25 godina i otkrijete ženi da ste nevini, da ćete biti ismiejani", ovo je samo jedna od mnogih zajedničkih rečenica koje su muškarci izgovorili u istraživanju koje se dotaklo teme - zbog čega je sve više onih pripadnika jačeg pola koji su u kasnim dvadesetim i tridesetim godinama i dalje nevini.

Naime, istraživanje Univerziteta u Čikagu pokazalo je da se broj nevinih muškaraca starosti od 25 do 35 godina udvostručio od 2008. godine. Ranije se nevinost među muškarcima u toj starosnoj grupi smatrala anomalijom, a danas ih je sve više, navodi britanski seks stručnjak Trejsi Koks za Daily Mail.

Neka istraživanja iz 2018. godine navode da je jedan od osam muškaraca od 25 do 30 godina u Velikoj Britaniji nevin, a brojka se vjerovatno i povećala.

Razloga za to je više, a među njima je ogroman rast online porno industrije i dejting aplikacija zbog kojih su muškarci postali prilično nesigurni, smatra Koks. Ona je razgovarala sa muškarcima koji su još uvijek nevini.

Jedan od njih joj je rekao da je ostao nevin do kasnih dvadesetih zbog majčine afere.

"Odrastao sam u kući u kojoj su dominirale žene, s mamom i dvije sestre. Mama je imala aferu koja je trajala nekoliko godina, što sam saznao kad mi je bilo 15 godina", kazao je i dodao da je njegova majka na kraju ostavila oca te da ga je to toliko povrijedilo da je izgubio interes za ženama i seksom, prenosi B92.

"Nevinost sam izgubio s djevojkom koja je imala 23, a ja sam imao 27. Trajalo je veoma kratko", rekao je taj muškarac.

Muškarac koji je u 34. godini nevin rekao je:

"Musliman sam, prilično sam religiozan i seks je za mene velika stvar. Svi moji prijatelji su izgubili nevinost na nekoj zabavi uz piće, ali ja nisam htio tako", rekao je on i dodao da smatra da je i činjenica da ne pije isto odigrala ulogu jer mu se čini da seks ide uz alkohol.

"Želim da imam zdrav, istraživački seksualni život, kakav imaju moji prijatelji i bojim se da ako završim s veoma religioznom devojkom, ona neće biti otvorena za sve što želim u seksu da probam. Ne želim seks bez osjećanja kakav imaju moji roditelji", zaključio je ovaj 34-godišnjak.