Poznaju se i po mraku: Pet stvari odaju dobrog ljubavnika

Nakon seksa sa novim partnerom ponekad je teško “postaviti” se ispravno, međutim, naprasni odlazak, ustajanje iz kreveta i zbunjenost nikako nijesu ponašanje koje će žene cijeniti

10711 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Žene, kažu, najviše cijene kad partner prihvati određena uputstva bez osjećaja uvrijeđenosti, kad pruži oralno zadovoljstvo bez zadrške, a cijenjena je i nesebičnost kada je u pitanju postizanje vrhunca.

Seksualna terapeutkinja Trejsi Koks smatra da je spisak osobina kod novog partnera dugačak i za žene i za muškarce. Pored raznih drugih osobina vaše bolje polovine, naravno da vas zanima i kakva je ta osoba u krevetu, šta voli, šta ne, šta je odbija i kako je najbolje zadovoljiti, prenosi 24sata.hr.

Ona je izdvojila vrline koje bi idealan ljubavnik trebalo da ima, a možemo ih primijetiti već tokom prvog seksualnog susreta.

1. Sluša upustva i neće se naljutiti

Kod seksa sa novim partnerom je potrebno neko vrijeme da se oboje usklade, a najlakši način osiguravanja užitka je komunikacija u krevetu. S obzirom na to da je na muškarcima često veći pritisak i “krivica” za dobar ili loš seks, njihov ego u krevetu je mnogo veći nego kod žena. Muškarac koji se na njena uputstva kao što su “sporije”, “brže”, “niže” i slično uvrijedi, nije materijal za dobrog ljubavnika.

"Nesigurni muškarci koji su pritom i obrambeno nastrojeni nijesu partneri koji su voljni da učine, a žena će zbog toga biti više koncentrisana na to da ga ne uvrijedi, što će, na kraju, dovesti do toga da će glumiti orgazam", kaže Koks.

2. Daje iskreni kompliment

"Tata mora da ti je lopov jer je ukrao zvijezde i stavio ih u tvoje oči" - ovo je klasičan primjer neoriginalnog i ljigavog komplimenta koji žene ni najmanje ne cijene. Iskreni i jednostavni komplimenti su pokazatelj da je iskreno zainteresovan, umjesto što pokušava da gradi karijeru serijskog zavodnika.

3. Posvetiće pažnju oralnom seksu

"Muškarac koji se libi oralnog seksa je za većinu žena nepoželjan partner, jer veliki broj njih tako postiže zagarantovani orgazam", kaže Koks. Iako tehnika u oralnom seksu može da se popravi, ako ga partner odbija, time lišava ženu brojnih užitaka. Iako se odličan seks ne svodi samo na orgazam, oralni seks nije samo put kojim se on postiže, već često i način na koji muškarac pokazuje ženi da je u potpunosti prihvata i želi i da mu ništa na njenom tijelu nije odbojno.

4. Ne hvali se da je najbolji u krevetu

"Želja da zadivimo partnera je svojstvena i muškarcima i ženama, ali muškarci često imaju potrebu da se dokazuju tako što pominju bogato seksualno iskustvo ili jedinstvenu tehniku i umijeće. Tako nešto samo odbija, jer prvenstveno djeluje umišljeno, ali i do te mjere povećava očekivanja kod žene da ih je vrlo teško ispuniti", kaže Koks.

5. Neće pobjeći nakon seksa

Nakon seksa sa novim partnerom ponekad je teško “postaviti” se ispravno, međutim, naprasni odlazak, ustajanje iz kreveta i zbunjenost nikako nijesu ponašanje koje će žene cijeniti.

"Ako ne znate šta bi trebalo da uradite, bolje to iskreno recite, nego da bježite glavom bez obzira. Najvažnije je biti što prirodniji, pa nije dobro ni insistirati na maženju ili velikim ljubavnim izjavama. Bolje pozovite partnera da nešto zajedno pojedete", kaže terapeutkinja.