NE NASIJEDAJTE

Pet ženskih laži o seksu: Nije dobro ako vam se previše divi

Da bi izbjegle neprijatnosti, žene se nerijetko pretvaraju da je sve bilo super iako, budimo iskreni, ponekad nije tako

8305 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Sutterstock
Ilustracija, Foto: Sutterstock

Kada je riječ o seksu, teško je biti u potpunosti iskren. Možda je boljelo, možda partner nije ispunio njena očekivanja, možda nije doživjela orgazam… Postoji puno faktora koji polni odnos mogu pretvoriti u katastrofu ili ga barem pokvariti.

Da bi izbjegle neugodnosti, žene se nerijetko pretvaraju da je sve bilo super iako, budimo iskreni, ponekad nije tako. Male bijele laži tada poprave stvar, barem do te mjere da se odnos između partnera ne promijeni na gore ili da nekome od njih ne padne samopouzdanje.

Poznata seks kolumnistkinja Nadia Bokody imala je prilike u svojoj karijeri da razgovara s velikim brojem žena i sada je za The Sun nabrojala najčešće laži kojima se one služe kada ne žele da povrijede partnera.

1. Glumljenje orgazma

Iako Nadia tvrdi da je većina žena barem jednom odglumila orgazam, kaže kako još nije naišla na muškarca koji može da prepozna glumu. Ona, ipak, poziva žene da ne prave predstavu od seksa i okanu se glume kako bi lakše došle do cilja, posebno u dugim vezama.

“Iako je lažiranje djelotvorna taktika za okončanje lošeg seksa, ova laž širi ‘virus’ poznat pod nazivom ‘muškarci misle da su bogomdani u krevetu'”, ističe Bokody.

2. Čudesna veličina

Prirodno je kad žena želi da pohvali partnera u krevetu, ali “tako ti je velik” laž je stara koliko i ljudi, smatra Nadia. Objašnjava da žene češće koriste ovu taktiku na muškarcima koji su opterećeni veličinom svog penisa, kojima je potrebna stalna potvrda da bi se osjećali dobro.

“To su isti oni muškarci koji su uvjereni da je veličina penisa povezana s mogućnošću da ženu dovedu brzinski do orgazma. Oni nemaju stvarno znanje o putu do ženskog zadovoljstva”, kaže ova kolumnistkinja, koja je svojevremeno priznala da je bila zavisna od seksa. Početkom 2020. jedna je velika studija pokazala da žene preferiraju velike penise u aferama za jednu noć, dok su u dugoročnim vezama zadovoljnije onim prosječnim.

3. Pretvaranje da su neiskusne

Ovo je slično glumljenju orgazma i služi povećanju ega partnera, osobito onih koji se teško nose s činjenicom da je partnerka imala više iskustva od njega samog. “Ako misle da nemamo s kim da ih uporedimo, osjećaju se bolje”, objašnjava Bokody.

4. Iskradanje da bi oprale zube ili se istuširale

Ova je laž česta kada je žena bila blizu vrhunca, a partner joj ga ipak nije pružio, već je završio. Tom taktikom se služe iskusne žene kako bi dobile minutu i “postarale se za same sebe” u privatnosti kupatila.

5. ‘Imam nizak libido’

Iako vremenom može doći do promjena u libidu, žene često koriste ovaj izgovor u vezama koje ih ispunjavaju, ali nijesu seksualno nabijene, odnosno seks i nije baš nešto ili su ušle u dosadnu rutinu.

“Kada žena kaže suprugu da joj je libido nikakav, ona najčešće želi predah i zaista joj nije do seksa s njim, već zna da će lakše do vrhunca doći sama”, zaključuje Nadia Bokody.

Preporučujemo za Vas