PONEKAD MOŽETE BITI SEBIČNI

Ako prestanete da radite jednu stvar: Uživaćete u seksu još više

Da li vam se dešavalo da zapostavite sebe zbog „potreba“ partnera?

13387 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

„Desilo se to da smo prešli sa kulture seksualnog ‘uzimanja’ na kulturu ‘davalaca’ kada je u pitanju seks“, kaže američka seksološkinja, dr Džes O’Rajli i ističe da je danas „seksualna vještina na cijeni“, pa čak i kada je i na na uštrb ličnog zadovoljstva.

„‘Davanje’ je sjajno, ali kada je riječ o seksu, ono može da umanji lični užitak u vođenju ljubavi“.

Drugim riječima, toliko brinemo o tome da uvjerimo naše partnere da se „dobro provodimo“, da sami sebi ne pružamo priliku da se prepustimo čulima.

Najlakši način da promijenite rutinu jeste da, „uživate u zadovoljstvu bez izvinjenja“, prenose mediji mišljenje stručnjaka.

Ako vaš partner čini nešto „dobro“ u krevetu, nešto što vam pruža zadovoljstvo, dozvolite sebi da uživate u tom osjećaju bez brige o tome kako se on osjeća, tačnije da li su i njegove potrebe jednako zadovoljene.

„Dozvolite sebi da budete sebični s vremena na vrijeme, tako da možete u potpunosti da se prepustite strastima, bez razmišljanja da li ste se i vi ‘pokazali dobro’ u krevetu“, kaže dr Rajli.

Naravno da to ne znači da bi trebalo u potpunosti da zanemarite partnera i ignorišete njegove želje.

„Ali, ako se prepustite i zaista uživate u trenutku, bez mnogo razmišljanja o tome kako se osjeća vaša druga polovina, seks će biti bolji i za vas i za partnera“, vjeruju stručnjaci.

Preporučujemo za Vas