Upoznajte ih: Sedam najvećih muških seksualnih strahova

Ako vas brine sigurnost kondoma postoji mnoštvo drugih kontracepcijskih sredstava. Pokušajte s nekim od njih

14644 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svi ćemo se složiti – seks bi trebalo da bude prijatno iskustvo za obje strane. I dok se često piše o njegovim benefitima za psihičko i fizičko zdravlje ponekad zaboravljamo da i oni naizgled najsigurniji, imaju svojih briga.

Britanski i američki novinari napravili online anketu na uzorku od 2.000 ljudi. Ispitanici su imali naoko jednostavan zadatak - da poređaju svoje seksualne strahove na skali od 1 do 10. Predstavljamo vam listu sedam najvećih muških strahova, i ne, u njima se ne nalaze pogrešno ime, neprijatni telesni zvukovi ili partnerovi fetiši koje ne možete ili ne želite da ispunite.

1. Polne bolesti Ovo je vjerovatno najveći strah svih koji se upuste u seksualni odnos. Razgovarajte s partnerkom o stvarima koje vas muče, a i ako niste sigurni koristite zaštitu.

2. Zadovoljstvo partnerke Hoće li doživjeti orgazam? Da li je to bilo to? Da li je odglumila? Umjesto da se nepotrebno brinite, jednostavno uživajte, jer ako se vi osjećate dobro veće su šanse da će se tako osjećati i vaša partnerka u krevetu.

3. Neželjena trudnoća Živimo u 21. vijeku. Ako vas brine sigurnost kondoma postoji mnoštvo drugih kontracepcijskih sredstava. Pokušajte s nekim od njih. No, ne zaboravite da kondom nije samo zaštita od neželjene trudnoće, već i da štiti od raznih polno prenosivih bolesti.

4. Prerani vrhunac Da, seks nije trka. Ali, potrudite se oko partnerke i vašeg zadovoljstva, pa ovakve situacije neće dolaziti kao takva nelagoda. Sjetite se da je tok uzbuđenja tokom odnosa različit kod polova, pa tako muškarci prirodno dolaze do cilja prvi.

5. Da li je premali? Niste nikada čuli za onu "nije bitna veličina, bitna je tehnika"? Ako vas to toliko muči da je nepremostiva prepreka postoje naprave koje mogu da vam pomognu u takvim situacijama.

6. Koliko iskustva je poželjno? Za razliku od žena koje broj svojih seksualnih partnera skrivaju vješto skoro kao i godine, s druge strane, muškarci se boje da će ostaviti utisak neiskusnih ljubavnika. Svaka osoba je drugačija i uživa u drugačijim stvarima. Umjesto da se zamarate brojevima skoncentrišite se na ono što vidite da pali kod druge strane.

7. Uskočili ste u krevet – šta posle? Upustili ste se u odnos. Sada je malo kasno za razmišljanje šta nakon toga. Prepustite se trenutku i uživajte. Nemojte zaboraviti, ako se ne osjećate lagodno, ta osoba nije prava za vas.

Bonus video: