10 stvari koje bi žene voljele da njihovi muškarci konačno znaju

Dok vam žena nešto govori, obratite pažnju na ono što govori. Nemojte samo da klimate glavom i nastavljtate da gledate utakmicu na televiziji ili u svoj mobilni telefon

6999 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Muškarci i žene ponekad su dva različita svijeta, zbog čega se teško razumiju posebno na poljima ljubavi i romantike, ali otvorena komunikacija uvijek će pomoći. Uopšteno, žene bi voljele kad bi njihovi partneri konačno shvatili barem deset sljesećih stvari, piše 24sata.hr.

1. Emocionalna inteligencija

Muškarci imaju niži koeficijent emocionalne inteligencije od žena, ali se trude da razumiju emocije. Međutim, ženama se nikako ne sviđaju muškarci koji ne mogu da kontrolišu svoje emocije.

2. Ne zurite u ekrane

Dok vam žena nešto govori, obratite pažnju na ono što govori. Nemojte samo da klimate glavom i nastavljtate da gledate utakmicu na televiziji ili u svoj mobilni telefon.

3. Vaša mama je super, već po stoti put

U redu, vaša majka može biti odlična kuvarica i domaćica, ali žene ne treba da neprestano slušaju o tome.

4. Razgovor i samo razgovor

Žene vjeruju u moć komunikacije, zato razgovarajte, svađajte se, ali nikako nemojte da ćutite.

5. Viteštvo nije izumrlo

Sve žene vole vitezove, zato pronađite vremena i učinite da se vaša bolja polovina osjeća kao princeza barem na jedan dan.

6. Pričajmo malo o... meni...

Žene ne vole hvalisavce zato budite umjereni i ne razbacujte se svojim adutima.

7. "Ti nisi moj vlasnik"

Nikako se prema ženama ne ponašajte kao da su vaše vlasništvo. Baš kao i vi i vaše žene žele malo vremena i prostora samo za sebe.

8. Pokazujte ljubav svaki dan

Iskazujte svoju ljubav, kako riječima tako i djelima. Cvijeće, večera i poneki poklon niijesu na odmet, ali sigurno možete smisliti i nešto originalno, posebno samo za vas dvoje.

9. Ne morališite previše

Ne morališite ako se vaša partnerka obuče atraktivno, to jednostavno loše zvuči. Puno ćete više postići za odnos ako pohvalite izgled "svoje djevojke".

10. Oprezno sa šalama

Dok se šalite uzmite u obzir i osjećanja drugih. Svakako izbjegavajte šale na račun njene porodice i bliskih prijatelja.

Bonus video: