Seks za jednu noć: Da li je to baš dobra ideja?

Vjerovatno još gajite osjećaje prema svom bivšem ili bivšoj i nastojite da ih se riješite mijenjanjem više partnera

19248 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Seks na brzaka, za jednu noć ne mora da bude neka velika stvar – a da li ste sigurni da možete da se nosite s emocijama nakon njega? Prije nego što se upustite u tu “avanturu” morate biti sigurni da je ona baš to što želite…

Vaša je perspektiva (vjerovatno) drugačija od njegove

Muškarce i žene emocije dotiču na drugačiji način. Daleko manji broj žena nego muškaraca zapravo može da ima usputni seks bez emotivne uključenosti iz kojeg će odšetati nepovrijeđene. Za one koje to ne mogu, uvijek postoji opasnost da ostanu emotivno slomljene ili bar dirnute. Prije nego što se prepustite trenutku dobro razmislite možete li to podnijeti bez posljedica.

Seks za jednu noć iz pogrešnih pobuda

Često je usputni seks odraz prijašnjih bolnih veza i raskida, pa ne želite da budete ranjivi kao u dugoj vezi. Vjerovatno još gajite osjećaje prema svom bivšem ili bivšoj i nastojite da ih se riješite mijenjanjem više partnera. Razmislite kada ćete koristiti usputni seks kako biste popunili prazninu. Takođe, znamo da vjerovatno uplašeno bježite da ne biste bili ponovno povrijeđeni. Pametno je rasčistiti sve u vezi s prošlošću kako biste mogli slobodno potražiti zabavu u “okolini”, piše Cosmopolitan.

Poruka koju vjerovatno ne želite da pošaljete

Ako vas muškarac privlači, ostvarili ste odličnu komunikaciju, onda on može da pokuša da vidi koliko daleko može ići. Ako se seks dogodi prerano, on će se pitati jeste li i s drugima odmah završili u krevetu kao i s njim. Jasno je da je ovo licemjerno i da su u pitanju dvostruki standardi, ali istraživanja su pokazala da, što prije “popustite”, manje će partnera planirati ozbiljnu budućnost s vama.

Bonus video: