NIŠTA ŠTO SE NE MOŽE ISPRAVITI

Naizgled sitnice: Razlozi zbog kojih ćete biti manje privlačni

Kada neko nije empatičan i govori stvari bez razmišljanja da li će povrijediti tuđa osjećanja, to može ostaviti veoma loš utisak

7128 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Postoje obrasci ponašanja koji nisu privlačni ni ženama ni muškarcima. Proverite da li vi radite neke od ovih stvari...

Često kritikovanje

Poznato je ono "ko se zadirkuje, taj se voli", ali i to ima određene granice. Kada neko neprestano zadirkuje osobu kraj sebe, to može prerasti u vrijeđanje i zvučati nepristojno. Ne smije se pretjerivati sa šalama, jer će možda osobi kraj vas biti dosta neumjesnih komentara.

Bez smisla za humor

Ne znači da treba da budete najduhovitija osoba na svijetu, ali kada uopšte nemate smisla za humor, to je izrazito neprivlačno. To su pokazali i rezultati istraživanja iz 2009. godine. Nema ništa ljepše nego smijati se zajedno i nema ništa privlačnije od osmjeha.

Neprikladan govor tela

Govor tijela o nama otkriva mnogo toga, ali i to da li nam je sagovornik simpatičan. Ukoliko su nam gornji deo tela i noge nagnute ka sagovorniku, to znači da nam se dopada, ali može i nas učiniti dopadljivijim toj drugoj osobi. Međutim, zatvoreno držanje, na primjer prekrštene ruke, deluju manje privlačno.

Pričanje bez razmišljanja

Ukoliko stalno nešto govorite bez razmišljanja i nepromišljeno, to djeluje neprivlačno za društvo i okolinu. Kada neko nije empatičan i govori stvari bez razmišljanja da li će povrijediti tuđa osjećanja, to može ostaviti veoma loš utisak. Dakle, ispeci pa reci.