UKLJUČITE GLAVU

Za više akcije u krevetu: Pet savjeta koji bi vam mogli pomoći

Idite u isto vrijeme na spavanje, a ako se naviknete da spavate goli, šanse za seks će se enormno povećati

8780 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

naročito njihov seksualni život. Sada svakodnevicom dominiraju poslovne stvari, porodične obaveze i briga oko djece. Za vruće igre u dvoje u krevetu često nema vremena i volje. Ali uz ovih pet savjeta situacija se može poboljšati na obostrano zadovoljstvo.

Provjerite svoje zdravlje

Ako neko više nema vremena za seks, to ne znači automatski da je bolestan, ali ipak bi mogao da posjeti ljekara. Naime, brojni zdravstveni problemi – koliko god bili mali – mogu uticati na seksualni nagon. Jedno istraživanje koje je sprovela „British Dental Health Fondation“ otkrilo je da četiri od pet muškaraca imaju problema s erekcijom zbog bolesti zubnog mesa. Ali i visoki krvni pritisak, smetnje vezane za spavanje ili problemi sa štitnom žlijezd mogu znatno uticati na libido.

Idite u isto vreme u krevet

Parovi koji zajedno idu na spavanje usklade svoj tjelesni ritam. Osim toga, u krevetu možete još jednom zajedno 'pretresti' protekli dan. To će vas emotivno i mentalno povezati i povećati intimnost. Još ako se naviknete da spavate goli, šanse za seks će se enormno povećati.

Zajedničko bavljenje sportom

Ko se zajedno s partnerom bavi nekim sportom, može kod njega da primijeti sljedeće simptome: ubrzani i snažniji puls, znojne dlanove, intenzivnije disanje. Zvuči poznato? Tako je – to su slični simptomi kao kod uzbuđenja i to je već tijelu dovoljno da počne da 'misli' na seks. Osim toga, fizička aktivnost podstiče nastanak endorfina – a oni nas usrećuju, ali i povećaju želju za seksom.

Izbjegavajte stres

Preumorni ste od posla? Stalno se brinete zbog finansija, roditelja ili djece? Posao nosite sa sobom kući? Onda ste vjerovatno stalno pod stresom. Neki ljudi mogu pomoću seksa „spustiti pritisak“, a neki zbog stresa nemaju volje za seksom. To se osobito može vidjeti kod žena. Pokušajte da nešto u svojoj svakodnevici promijenite ili počnite da se bavite meditacijom ili jogom.

Uključite glavu

Da, dobro ste pročitali. Osoba koja svjesno želi da održava seksualni život aktivnim, to će i učiniti. Koliko god to neromantično zvučalo, isplanirajte zajedničko vrijeme za ljubavni život. Ako vas obaveze odvraćaju od toga, drugačije se organizujte. Pošaljite djecu kod babe barem jednom nedjeljno, dođite na vrijeme kući i koncentrišite se na to da provodite vrijeme sami s partnerom.