ŠTA MUŠKARCI ŽELE

'Pašće': Ženske osobine koje se dopadaju muškarcima

Poželjno je kad žena zna da se nasmije na svoj račun

6357 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pored fizičkih atributa muškarac će na ženi primijetiti osmjeh, pogled i inteligenciju. Ali ide ovako: nakon što pregledaju ženu od glave do pete tek onda će obratiti pažnju na ostale karakterne kvalitete.

1. Iskren osmjeh

Rezultati brojnih istraživanja pokazuju da ženski osmjeh djeluje izrazito privlačno na muškarce. Osmjehom žena muškarcu pokazuje je li otvorena i nesputana osoba.

2. Umijeće slušanja

Žena koja pažljivo sluša svog sagovornika je privlačnija od drugih. Istraživanje australijskih znanstvenika je pokazalo da je baš to osobina koju muškarci na ženama primjećuju odmah. Jedan od učesnika u istraživanju zaključuje da je jako seksi kad imaš osjećaj da je sva pažnja žene usmjerena na ono što ti govoriš.

3. Smisao za humor

Muškarci su uvijek zadovoljni sa ženom koja uspije da ih nasmije. Uz takve žene oni se puno lakše opuste i zaborave na probleme. Poželjno je takođe da žena zna da se nasmije na svoj račun. Tako pokazuje da nije negativno nastrojena prema sebi niti prema drugima.

4. Zavodljiv pogled

Velik broj muškaraca smatra da je pogled žene od velike važnosti. Ukus muškaraca se razlikuje: postoje oni koji više vole tajanstven pogled i oni koji više vole plah i sramežljiv pogled. To je oblik komunikacije koji se ne da odglumiti, najprivlačniji je onaj pogled koji otkriva ženin karakter.

5. Inteligencija

Muškarcima je takođe bitno da pored sebe imaju pametnu ženu. Iako se mišljenja razlikuju, inteligencija je muškarcima bitna. Inteligencija ženi omogućava da bude zanimljiv i bitan sagovornik, a takođe muškarci na osnovu te osobine očekuju veću slobodu i maštovitost u krevetu, što im se čini vrlo bitno.

6. Pristojno ponašanje

Istraživanja jednog američkog univerziteta pokazuju da je muškarcima bitno pristojno ponašanje. Preglasne i naporne žene su sve samo ne njihova meta. Većina muškaraca po ponašanju ocjeni je li žena prava za njega.