RIJEČI SU MOĆNE

Nemojte: Muške rečenice koje će svaku ženu izbaciti iz takta

"A šta da radim? Takav sam i gotovo!" Svi imamo mane koje nerviraju drugu stranu, ali, na manama se radi. Kao što vi očekujete od partnerke da promijeni neke osobine, isto važi i za vas

8818 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Muško-ženski odnosi nijesu jednostavni, a nema sumnje da ono što prija jednoj, ne odgovara uvijek drugoj strani. Kao što “volim te” izgovoreno u pravom trenutku može da nam popravi dan, tako sa druge strane, neke muške izjave kod njihovih ljepših polovina mogu da izazovu pravi bijes. Ovo su neke od rečenica koje znaju i te kako da im pokvare raspoloženje, a dio su rječnika velikog broja muškaraca.

1. Da se nijesi malo ugojila? (I da jeste, postoje ljepši načini da se ovo kaže, ovako može da bude samo svađa u najavi.)

2. Jesi li ti to nešto ljuta? (Vjerovatno jeste, ali ćete se malo pomučiti dok otkrijete šta je u pitanju.)

3. Dobro, dobro, šta me smaraš. (Da li treba da objašnjavamo zašto bi joj ovakva rečenica smetala?)

4. Lijepa si i bez šminke, požuri. (Ovo jeste divan kompliment ali većina žena ipak preferira da nosi bar mao šminke. Ne bi trebalo da je požurujete na ovaj način.)

5. A šta da radim? Takav sam i gotovo! (Svi imamo mane koje nerviraju drugu stranu, ali, na manama se radi. Kao što vi očekujete od partnerke da promijeni neke osobine, isto važi i za vas.)

6. Znaš dobro da nijesam tako mislio. (Niko ne može da čita misli, a ako ne pazite šta govorite, pogotovo tokom svađe, bitno je da zapamtite da to pogrešne riječi bole i te kako.)

7. Ona mi je samo drugarica. (Ako vam je neka osoba samo drugarica, možda treba tako i da se ponašate. Žene nijesu uvijek ljubomorne bez razloga.)

8. Znaš kako moja mama kuva ovo… (Onda idi kod mame na ručak)

9. Takva misliš da ideš napolje? (Ne samo što ćete probuditi inat, što nikako nije dobra odluka već ovo zaista nije način da se nekome obraćate. )

10. Dobro ti izgleda ova drugarica… (Da li treba da kažemo zašto je ovo pogrešno?)

11. Je l ti on stvarno samo drug? (Mnoge žene bi se i te kako uvrijedile da ovo čuju. Ako vam je rekla da je samo drug, onda je to tako. Nekad zaista nema prostora nepoverenju.)

12. E, moja bivša je isto to radila. (Kao što muškarci ne bi voljeli da čuju da je bivši momak njihove devojke bolji ljubavnik, isto tako i žene ne vole ovakva poređenja.)

13. Ti uvijek praviš probleme i tamo gdje ih nema. (Možda je vašoj partnerki čaša uvijek do pola prazna, ali to ipak ne znači da baš nikad nije u pravu i da sve radite kako treba.)

14. Ne mogu sada, mrzi me… (Ovakve izjave vašoj ljepšoj polovini mogu samo da pošalju poruku da vam nije dovoljno stalo. )

15. To je bio samo seks. Ništa nije značilo. (Ako ste već zgriješili, bitno je da znate, da opravdavanje postupka najobičnijim nagonom kod većine žena neće proći kao dobro obrazloženje.)

16. Nemoj da me tražiš, ja ću se tebi javiti… (Kliše fraza. Vjerujemo da sa ovakvim tipom muškarca i ne želite da imate nikakvog posla nakon ovoga.)

17. Dopadaš se ti meni… ali kao drugarica. (Koliko žena se samo našlo u ovoj situaciji, vjerovatno slomljenog srca. Još je gore ako se trudite oko nekoga, da vam lažnu nadu i onda “puj, pike, ne važi”.)

18. Znam da je večeras trebalo da izadjemo, ali je Liga šampiona, pa ono… (Šta reći na ovako nešto? Fudbal i muškarci su uglavnom jedno, ali može to i drugačije.)

19. Šta toliko dugo pričaš sa drugaricama? (Nekad je odraz nepovjerenja, nekad jednostavno ne mogu da shvate o čemu žene toliko razgovaraju.)

20. Ti si najljepša djevojka koju sam ikada upoznao. (Mnoge žene bi rekle da, ako već pokušavate nekoga da osvojite, smislite barem malo originalniji pristup. Komplimenti su uvijek poželjni ali, ovakve rečenice su već dovoljno korišćene i to mahom u pogrešne svrhe.)