Tri muške navike: Ženama opasno idu na živce

Otkrijte radite li i vi stvari od kojih se većini žena - diže kosa na glavi

8046 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Stručnjak za veze Matthew Husse godinama je proučavao tajnu skladnog muško-ženskog odnosa pa je otkrio tri najčešće muške navike koje žene najviše nerviraj.u

1. Selektujete informacije i zaboravljate njoj bitne stvari. Na primjer, rekla vam je da sjutra ima važan poslovni sastanak, ili da joj je prijateljica u gradu pa se s njom nalazi na kafi, ili da skoknete pri povratku s posla do prodavnice po mljeveno meso… Vi ili ‘sjedite na ušima’ ili zaista ne marite za njoj bitne stvari – misli ona, jer ne može drugačije da sebi objasni činjenicu da prečesto zaboravljate ono što joj je bitno. Zapamtite, žene ne selektuju informacije kao muškarci – njima je svaka ‘sitnica’ bitna!

1. Treba vam ‘sto godina’ da nešto popravite. Zamolila vas je da pogledate onu slavinu u kupatilu koja curi već nekoliko dana, ili da skupite lišće u bašti, ili da provjerite stanje ulja u njenom automobilu… Ok, mi znamo da vam je stalo do nje, ali ne smatrate da je ‘od životne važnosti’ da to uradite istog trena. Ako vas je zamolila, znači da joj je stalo da to uradite - što prije.

3. Govorite joj da se smiri kad je nervozna. To je isto kao da joj mašete crvenom maramom ispred nosa. Posebno ako vaša draga inače nije sklona čestim ispadima bijesa. Iako muškarci ne vide toliku dramu u svemu kao što je vide djevojke, u ovakvim trenucima uputite joj utješne riječi, kažite da je razumijete i da će sve na kraju biti u redu. U vama će tada gledati svoj junaka, a ne metu da iskaljivanje ljutnje, piše Men's Health.

Bonus video: