Ovi znaci otkriće muškarcima da ona nije 'ona prava'

Nemogućnost zajedničkog uživanja u aktivnostima i stalan osjećaj krivice neki su od znakova koji govore da ona nije prava za vas

9331 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Veliki broj muškaraca osjeća pritisak zbog toga što se očekuje da se ožene i zasnuju porodicu, a oni ni sami sebi ne mogu da objasne izbjegavaju li to zbog straha od promjena ili zato što podsvjesno osjećaju da djevojka s kojom jesu nije ona "prava" za njih. Sljedeći znaci mogu da posluže za orjentaciju:

Ne podnosi njegove prijatelje

Činjenica je da vas prijatelji dobro poznaju. Zato, ako oni smatraju da ona nije dobar izbor za vas, ili ako vaša partnerka ne može da ih podnese, to je može biti znak da u vašem odnosu nešto ne funkcioniše. Najbolje što možete da uradite je da razgovarate s nekim ko je nepristrasan, nakon čega će vam biti jasnije u čemu je problem i može li se riješiti.

U dvoje vam je dosadno i naporno

Nakon intenzivnog i početnog razdoblja veze u kojem vam je bilo dovoljno samo da provodite vrijeme zajedno i upoznajete se, ovo stanje tek kasnije izlazi na vidjelo. Zapitajte se uživate li zajedno u besposlenim nedjeljnim popodnevnima, koliko se vaša interesovanja, hobiji i ono što vas ispunjava preklapaju, kao i koliko uopšte morate da se trudite da bi vam zajedno bilo lijepo. Ako je za sve potreban velik kompromis i trud s vaše strane, onda nijeste kompatibilni.

Stalno nabijanje grižnje savjesti

Osim ako ste izuzetno egoistični ili nikad nijeste naučili kako stvari funkcionišu u normalnim vezama, ne bi trebalo da se stalno osjećate kao da ste nešto zgriješili. Ako je osjećaj krivice postao vaša svakodnevica, onda je problem u nerealnim očekivanjima i tome da ste oboje zaljubljeni u idealnu sliku partnera. Ako ne možete otvoreno da razgovarate o tim očekivanjima i nađete kompromis, onda to nećete uspjeti ni u budućnosti.

Loš seks

Ako pamtite dobar seks sa početka, lako je samog sebe zavarati da seks nije najbitnija stvar u vezi i da je koncentrisanje na njega površno. Ipak, to nije tačno i rezultati brojnih studija pokazuju da je redovan i zadovoljavajući seks jedan od tri ključna preduslova za stabilan ljubavni odnos i partnerstvo.

Brak je nezamisliv

Ona je pametna, seksi i ne ljuti se ako poslije posla ostanete na pivu s drugovima. U prevodu, prema uopštenim muškim "standardima" ona je savršena. Problem se javlja ako se s njom tako "savršenom" ne možete zamisliti u budućnosti, u braku ili s djecom. Da biste bili sigurni da nije samo riječ o tremi zbog promjene životnog stila i velikih obaveza, pričekajte nekoliko mjeseci. Ako se i dalje isto osjećate, budite pošteni prema sebi i njoj i recite zbogom.