reklo bi se - SITNICE

Možda i nijeste svjesni: Zbog ovoga ste drugima manje privlačni

Kada neko neprestano zadirkuje osobu kraj sebe, to može prerasti u vrijeđanje i zvučati nepristojno

8848 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Postoje obrasci ponašanja koji nijesu privlačni ni ženama ni muškarcima. Provjerite da li vi radite neke od ovih stvari...

Često kritikovanje

Poznato je ono "ko se zadirkuje, taj se voli", ali to važi do određene granice. Kada neko neprestano zadirkuje osobu kraj sebe, to može prerasti u vrijeđanje i zvučati nepristojno. Ne smije se pretjerivati sa šalama, jer će možda osobi kraj vas biti dosta neumjesnih komentara.

Bez smisla za humor

Ne znači da treba da budete najduhovitija osoba na svijetu, ali kada uopšte nemate smisla za humor, to je izrazito neprivlačno. To su pokazali i rezultati istraživanja iz 2009. godine. Nema ništa ljepše nego smijati se zajedno i nema ništa privlačnije od osmjeha.

Neprikladan govor tijela

Govor tijela o nama otkriva mnogo toga, ali i to da li nam je sagovornik simpatičan. Ukoliko su nam gornji dio tela i noge nagnute ka sagovorniku, to znači da nam se dopada, ali može i nas učiniti dopadljivijim toj drugoj osobi. Međutim, zatvoreno držanje deluje manje privlačno.

Pričanje bez razmišljanja

Ukoliko stalno nešto govorite bez razmišljanja, to djeluje manje privlačno na društvo i okolinu. Pored toga, kada neko nije empatičan i govori stvari bez razmišljanja da li će povrijediti tuđa osećanja, to može ostaviti veoma loš utisak.