Šta žene žele u seksu: Što je bolje njoj, to je bolje i njemu

Manje od polovine žena će dosegnuti vrhunac ako seks traje manje od 10 minuta, pokazala je studija objavljena u časopisu Journal of Medicine. To znači da će kod seksa na brzaka većina muškaraca, ali i rijetko koja žena doživjeti vrhunac zadovoljstva

17194 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Muškarci mogu da budu posvećeni zadovoljstvu partnerke tokom seksa zato što je žele i vole, ali i iz sasvim sebičnih razloga - što je bolje njoj, to će ljepše biti i njemu. Žene bi voljele da muškarci znaju i koriste ove stvari u krevetu:

Budite rječiti

Oko 42 odsto žena tvrdi da je strast najbolji način za otključavanje njihovih najluđih želja u krevetu, pokazala je studija na više od 700 žena. Najsnažniji signal da su poželjne i da je njihov partner lud za njima su njegove riječi, koje djeluju kao afrodizijak. 'Kako je ovo dobro', 'Toliko te želim' i 'Kako si seksi' primjeri su rečenica kojima možete pojačati njeno zadovoljstvo, piše Men's Health.

Predigra je uvijek bitna

Predigra za muškarce i žene može imati različito značenje. Dok će je pripadnici jačeg spola doživjeti kao nešto što prethodi seksu, mnogim ženama je ona najbolji dio cijelog iskustva. Čak dvije od pet žena će doživjeti vrhunac za vrijeme predigre, a prekratka uvertira u seks spada u glavne žalbe žena na račun ljubavničkih vještina svog partnera.

Neka traje što duže

Manje od polovine žena će dosegnuti vrhunac ako seks traje manje od 10 minuta, pokazala je studija objavljena u časopisu Journal of Medicine. To znači da će kod seksa na brzaka većina muškaraca, ali i rijetko koja žena doživjeti orgazam. To ne znači da muškarac nakon brze akcije treba da kaže hvala, nego da treba da najavi da je kasnije 'ona na redu'. Takođe, zapamtite da bi žene seks na brzaka radije kao izuzetak, nego kao pravilo.

Bez pritiska

Očajavanje i pritisak su ubice želje za seksom, pokazala je studija Instituta Kinsey prema kojoj žene koje se opterećuju time hoće li doživjeti orgazam manje uživaju u seksu, ali ga i manje žele. Zbog toga muškarci ne bi trebali da postavljaju pitanja poput 'jesi li', 'treba li ti još dugo' i slično, već da 'čitaju' njene fizičke signale i, eventualno, suptilno pitaju sviđa li joj se to što rade.

Bonus video: