Osam stvari opasnih za vašu vezu: Prevara nije među njima

Osobe koje mogu da funkcionišu jedino na način da je sve po njihovome su osobe koje su uvezi sa samima sobom

4099 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Mnogi misle da je prevara najveća nevolja koja partnere može snaći u vezi, međutim postoje stvari koje su za budućnost veze opasnije čak i od varanja.

1. Laganje i skrivanje stvari od partnera

Makar izbjegavali istinu kako ne biste povrijedili ili razočarali partnera, laganje i skrivanje vremenom postaje veliki problem koji vodi do narušavanja povjerenja i vezu postavlja na klimave noge. Trebalo bi da vašem partneru možete da kažete sve što vas muči.

2. Izbjegavanje intimnosti

To ne važi samo za intimnost, već i na razgovore o osjetljivim temama, itanje da li možete da računate jedno na drugo u teškim situacijama, ali i izbjegavanje pokazivanja osjećaja kako privatno, tako i u javnosti. Sve ovo će naškoditi vašoj vezi i poljuljati vjeru u njenu ozbiljnost i postojanost partnerovih osjećaja.

3. Izbjegavanje razgovora o problemima

Ako postoji neki problem u vezi, koliko god vam bilo teško, o njemu treba razgovarati prije nego on postane ogromna gomila pod tepihom o koju ćete se neprestano spoticati. Koliko god vam se problem činio beznačajnim, nevažnim ili možda 'nemogućim' za razgovor, pričajte o njemu.

4. Tvrdoglavost

Kada neko redovno insistira na svojim stavovima i odlukama, partneru poručuje da nije spreman na kompromise. A u vezi biste uvijek trebali biti spremni na kompromise. Osobe koje mogu da funkcionišu jedino na način da je sve po njihovome su osobe koje su uvezi sa samima sobom.

5. Patroniziranje

Obraćanje partneru s visine odaje nepoštovanje, budući da šaljete poruku da mislite kako je vaše mišljenje važnije, kako ste vi pametniji, sposobniji ili vrjedniji. Ravnopravnost partnera od izrazite je važnosti u svakoj ozbiljnoj vezi.

6. Ostajanje u vezi iz pogrešnih razloga

Bilo da ne želite da razočarate porodicu ili da otkažete putovanje koje ste isplanirali prije tri mjeseca - tskve i slične stvari pogrešan su razlog za ostanak u vezi. U vezi se ostaje zbog ljubavi, a ne zbog navike ili togs što vam je teško da se nosite sa novonastalom situacijom.

7. Manipulisanje

Ovo je jako osjetljivo područje jer je neko u stanju da godinama suptilno manipuliše partnerom, a da ovaj to uopšte ne shvati. Osjećate li da zbog partnera gubite samopouzdanje i postajete duboko nesrećni, zapitajte se šta vas uopšte povezuje i zbog čega ste u vezi.

8. Ljubomora

Možda vas partner ne vara, ali redone sumnje mogu biti puno gore d same prevare. U vezi treba da se osjećate voljeno, poželjno, sigurno i samopouzdano.

Bonus video: