LJUBAVNI ŽIVOT

Uz mali mentalni trik razbuktaćete strasti u krevetu

Nemojte biti tako strogi prema sebi: gubljenje ta tri kilograma koja vas toliko muče i nije ključ za bolji seks. Vrijeme je da se povežete sa svojim partnerom i upotrijebite svoj um

5672 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ako vam je um nemiran ili se fokusirate na ono što mislite o svom stomaku, butinama i zadnjici, a ne na partnera, dosada je možda zavladala u vašoj spavaćoj sobi. Možda vam je čak i neprijatno. Autori knjige 'Making Love Real': mr Celeste Hirschmann i dr Danielle Harel preporučuju prilično jednostavan, ali veoma efikasan trik koji obezbjeđuje bolji seks.

Razmislite o tome šta ubrzava otkucaje vašeg srca

„Ako se zaista fokusirate na ono što vas uzbuđuje, monolog u vašoj glavi će se ugasiti“, kažu stručnjaci. Tada ćete moći zaista da doživite pravu strast.

Na kraju krajeva, teško je fokusirati se na zadovoljstvo ako se vaš unutrašnji kritičar stalno oglašava ili se vaš mozak posvećuje listi zadataka koji vas čekaju sledećeg dana.

Dakle: umjesto da pokušavate da isključite svoj um (što svi znamo da je nemoguće) ili da se fokusirate na (u tom trenutku) nevažne stvari, fokusirajte se na stvari koje vas najviše uzbuđuju.

Kada su u pitanju osjećanja, možete koristiti svoj um da se povežete sa onim što osjeća vaše tijelo. Tako, na primjer, možete misliti o tome kako se osjećate kad vam partner dodiruje različite erogene zone. Međutim, možda ćete morati da se prepustite maloj fantaziji, koja će vam pomoći da lakše živite i da se uzbudite, piše metropolitan.si.

Veza između uma i tijela važan je dio intimnosti i uzbuđenja. Naravno, između čaršava se mogu desiti i malo nezgodne stvari, ali ne dozvolite da vam sopstvene nesigurnosti ometaju i pokvare raspoloženje, podsećaju stručnjaci.

Pobrinite se da se prethodno opustite

Naročito ako imate naporan i stresan dan iza sebe, možete isprobati vježbe opuštanja, priuštiti sebi opuštajuću kupku ili malo duže tuširanje. Zajedničko veče možete začiniti gledanjem 'seksi' filma. I nemojte biti tako strogi prema sebi: gubljenje ta tri kilograma koja vas toliko muče i nije ključ za bolji seks. Vrijeme je da se povežete sa svojim partnerom i upotrijebite svoj um kako bi stvorili odgovarajuće raspoloženje za intimnost. Ostalo je lako.