Svako od voljene osobe želi da čuje ove riječi: Nije 'volim te'

Čuti da vam neko kaže kako ste dovoljno dobri, snažnije je nego čuti istrošeno “volim te”

6960 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kada nekome želite da iskažete ljubav, onda obično posegnete za riječima “volim te”. Iako ih je lijepo čuti, to nijesu dvije najvažnije riječi koje želimo da nam voljena osoba uputi.

“Volim te” možda obuhvata naša osjećanja prema partneru odnosno partnerki, ali postoji još riječi koje treba izgovoriti u vezi da bi tu ljubav pokazali.

Što bi se reklo, nekad sama izjava ljubavi nije dovoljna jer postoje i snažniji izrazi kojima iskazujemo da nekoga volimo na puno višem nivou, piše Novi list.

Koje su to dvije riječi?

Dovoljan/na si

Možda zvuči previše obično, ali istina je. Čuti da vam neko kaže kako ste dovoljno dobri, snažnije je nego čuti istrošeno “volim te”. Nekome reći da je dovoljan pokazuje prihvatanje cijelim srcem i to nije nešto što možete reći bilo kome. Nema hrabrije fraze od ove.

Cijenim te

Kada po cijele dane radite, jurite okolo, čistite po kući, nezavisno kojeg ste pola – ubijate se od posla na sve strane. Pritom još pronađete neki minut u danu u kojem ćete nazvati voljenu osobu i pitati je kako je. Možda ćete se u jurnjavi s posla i kupovanju namirnica sjetiti da je tih dana rekla da želi čokoladu pa ćete je kupiti. I onda ćete od druge strane čuti “cijenim te”. Odnosno, barem bi tako bilo dobro. Nekad partnere i njihove male gestove uzimamo zdravo za gotovo, a ako stanete na sekundu i kažete nekome da cijenite i njega/nju i ono što radi za vas, u drugoj će osobi izazvati snažne pozitivne emocije.

Kako si?

Pitanje koje ponekad totalno preskočimo u svakodnevnom razgovoru, što je pogrešno. Pitati nekoga kako je nakon čitavog dana, dozvoliti mu da bez straha od negativne reakcije ispriča svoje dnevne pustolovine, stvoriće u vašoj vezi osjećaj sigurnosti i povjerenja. Ovo pitanje nemojte postavljati tek tako nego budite spremni da sjednete i saslušate drugu stranu, pritom nikako ne umanjujući njihova osjećanja.

Podržavam te

Nezavisno od toga iskazujete li podršku partneru ili prijatelju, ona je važan dio svake veze. Nekad osoba jednostavno mora da čuje od vas da je podržavate u njenoj odluci. Tako će znati da ste u istom timu i da joj čuvate leđa kada zatreba.

Srećna/an sam

Svako se može nasmijati i glumiti da mu je lijepo. Pa čak i pritom reći da vas voli. Ali recite ponekad da ste zaista srećni u vezi jer će to puno značiti osobi koja će to čuti.

Bonus video: