Ostvarenje fantazija u seksu uzbuđuje, ali nije uvijek dobra stvar

Ako vas više ništa ne može uzbuditi osim scenarija iz vaše mašte onda potražite pomoć

6844 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Maštate o nekim stvarima koje biste voljeli da radite sa partnerom tokom seksa i napokon vam se to ostvari - da li možete da budete srećniji? Odlično je kada prikrivene želje u seksu možete da ostvarite, a još bolja stvar je što ste se odvažili da partneru kažete šta vas ispunjava. Ako ste se oboje složili da uradite određene stvari i unesete neke novine u odnos onda je to idealna stvar.

Različiti su fetiši kod ljudi, a najbitnija stvar kod njih je da i partner/ka pristane na isti izazov. Tek kada se oboje složite oko „igrice“ ispunjenje fetiša dobija pravi smisao.

Fetiši mogu biti sjajna sredstva za podsticanje orgazma i uzbuđenosti.

A kada fetiš nije dobar?

"Problem kod svih fetiša je ako to postane jedini način na koji možemo da budemo zadovoljeni ili ako drugom partneru to ne odgovara. Onda se preporučuje terapija u cilju poboljšanja seksualnog života. Vrlo je važno znati da bez obzira na ljubav, ne treba da pristajemo na nešto što nam ne prija", objašnjava dr Milica Ristić, psihoterapeut i seksolog, prenosi aska.rs.

Dakle, razvijajte maštu, ostvarujte fantazije i uživajte u seksu, ali samo onda kada se oboje složite. Ako vas više ništa ne može uzbuditi osim scenarija iz vaše mašte onda potražite pomoć. Nije sramota da pričate o svojim slabostima.

Bonus video: