NI U SNU

Tri najgora bračna savjeta: Nikako ih ne smijete poslušati

U trenucima kada nije sve idealno u braku vrlo često dobijemo gomilu savjeta i predloga kako popraviti stvari. Neki od njih su prava katastrofa

10187 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Onog trenutka kad kažete sudbonosno "da" niste obezbijedili sreću do kraja života. Brak, kao što je poznato, zahtijeva puno truda i ulaganja, ponekad napori koje ulažemo funkcioniraju, ponekad ne, a u trenucima kada nije sve idealno vrlo često dobijemo gomilu savjeta i predloga kako popraviti stvari.

Međutim, iako su ti savjeti obično dobronamjerni, neke je ipak bolje zanemariti. U nastavku donosimo tri savjeta za "srećan" brak koja nikada ne biste trebali poslušati.

1. U redu je ako nema seksa

Sedmicu ili dvije, pa i mjesec dana bez seksa, naravno, ne moraju značiti da postoje problemi u vašem braku. Međutim, seks je bitan dio bračnog života i ako izostaje duže vrijeme, to nije u redu i vjerovatno znači da nekakav problem ipak postoji.

Ako vaš seksualni život više gotovo da i ne postoji vrijeme je za razgovor sa suprugom kako biste zajedno došli do odgovora na pitanje šta se događa i riješili problem. U suprotnom, vaš problem može postati sve ozbiljniji, a posljedica može biti i emocionalno udaljavanje.

2. Učinite svaki zajednički trenutak posebnim

Drugim riječima, kad god ste zajedno napravite nešto posebno, organizujte večeru uz svijeće, isplanirajte bijeg za vikend... Pitanje je - želite li zaista stalno da budete pod pritiskom da morate uraditi nešto čarobno i za pamćenje svaki put kad ste zajedno? Iako mini bijeg ponekad može biti super, i svakodnevne, potpuno obične aktivnosti nisu loše, piše Zadovoljna.

3. Roditeljstvo će riješiti sve probleme

Ovaj savjet ljudi često daju kada u nečijem braku krene loše razdoblje, međutim, ovo je jedan od savjeta koje nikako ne smijete poslušati. Ako vaš suprug i vi prolazite kroz loše razdoblje, puno se svađate, udaljili ste se... dijete će možda riješiti vaše probleme - ali na vrlo kratko razdoblje, a kada početno uzbuđenje prođe, vratiće se svi problemi koji su vas morili prije bebe, kao i neki novi jer roditeljstvo je takođe stresno i ponekad je samo ono dovoljno da se odnos naruši. Dakle, prije nego se "bacite" na pravljenje djece, popravite svoj odnos.