Ne kvarite: Ove tri stvari nikako ne smijete da radite tokom seksa

Komplimenti su dobri, ali samo ako su pravi. Ako lažirate, možda ćete biti osuđeni na to da vam partner ili patnerka stalno pruža nešto što vam se u stvari ne sviđa

25548 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom seksa uglavnom smo fokusirani na zadovoljstvo i zabavu, ali na pameti uvijek moraju da nam budu i stvari koje mogu pokvariti cjelokupni doživljaj. Ovo su osnovne.

1. Ne predlažite partneru nešto u šta nijeste sigurni

Iako vam se sviđa pomisao na određenu vrstu seksa, nemojte to pokušavati niti predlagati tokom seksa. Postoji mogućnost da vam se neće svidjeti ili da nijeste u potpunosti spremni na taj korak, što će samo pokvariti ovaj uzbudljivi i strastveni trenutak. Prije eksperimentisanja razgovarajte s partnerom o svojim željama i pripremite tijelo i um na eksperimente.

2. Ne hvalite partnera ako to zaista ne mislite

Ne lažirajte orgazme i ne govorite partneru da je najbolji ljubavnik/ca ako to zaista ne mislite. Ako partnera ili partnerku uvjerite da je uradio/la nešto dobro, možda ćete biti osuđeni na to da vam stalno pruža nešto što vam se u stvari ne sviđa. Osim toga, vi ste odgovorni za svoj orgazam, zato nemojte sebi uskraćivati uzbuđenje ni na koji način.

3. Ne komentarišite partnerov izgled na negativan način

Uvijek podsjetite svog partnera/partnerku da izgleda seksi. Spavaća soba je idealna za dijeljenje komplimenata. Ostanite uvijek pri pozitivnim komentarima. Zapamtite da isticanje nepravilnosti sigurno ne vodi do dobrog seksa.

Bonus video: