Za seks prepun strasti: Trebaju vam samo ove čarobne riječi

Davanje do znanja našem partneru da nešto radi dobro, dovodi do većeg zadovoljstva

9013 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svi stručnjaci i amateri koji se bave seksualnim životom saglasni su da je za dobar seks ključna komunikacija. Sa tim se slaže i seksološkinja Emili Mors koja je na svom profilu napisala da je jedna rečenica ključna za razbuktavanje strasti u spavaćoj sobi.

„Prema mom mišljenju, najuzbudljivija je stvar kada vas partner pita: Da li ti se ovo sviđa?“, kaže ona.

Jasno je da se razgovorom postiže mnogo toga, pa tako nije na odmet da s vremena na vrijeme partnera pitate da li mu se i šta sviđa u krevetu. Na taj način ćete stvoriti mogućnost da unaprijedite vezu, ali i dobijete potvrdu da je ono što radite uzbudljivo.

Nekada želje mogu i da se promijene, pa da se vašem partneru više ne sviđa nešto što ste radili ranije, a ustručava se da vam to kaže.

"Neki od nas misle da bi partner intuitivno trebalo da zna sve naše seksualne želje, ali to je rijetko moguće. Ovaj način 'provjere' tokom seksa, i davanje do znanja našem partneru da nešto radi dobro, dovodi do većeg zadovoljstva, dublje povezanosti i bolje komunikacije u svim sferama života. To je ključ uspjeha u seksu“, navodi Emili.

A da je na pravom tragu, govori i podatak da se većina Internet zajednice sa njom složila. „Volim kada me partner pita da li mi nešto prija. To me takođe i prilično uzbuđuje“, glasio je jedan od mnogo sličnih komentara.