Kako vođenje ljubavi svakog dana utiče na zdravlje i da li je previše?

Ne postoji određena učestalost ili količina seksa koja se smatra normalnom. Međutim, kada je neko obuzet mislima o seksu do tačke kada to narušava druge aspekte njegovog života, to bi se smatralo patološkim ili abnormalnim

11087 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osjećate se uzbuđeno svaki dan, ali niste sigurni da li je to normalno? Dakle, da li je u redu imati seks svaki dan? Može li to na bilo koji način biti loše za vaše reproduktivno zdravlje? Vaše mentalno zdravlje? Stručnjaci za seks otkrili su za PureWOW kako seks svaki dan utiče na zdravlje.

Uopšteno, sasvim je u redu voditi ljubav svaki dan. Zapravo, Kim Anami, holistički trener seksa i odnosa, vjeruje da veća količina prave vrste seksa može biti jedan od najdubljih alata za lični rast koji postoji, piše Večernji list.

Dakle, koja je „prava vrsta“ seksa?

"Ako je seks svaki dan prijatan i ne uzrokuje nikakvu fizičku neprijatnost, potpuno je u redu", kaže Laki Sekhon, stručnjak za plodnost i sertifikovani ginekološki ljekar iz Njujorka. Da bi bio zdrav, mora biti sporazuman, što znači da su obje strane voljne i sposobne pristati na seks, prenosi N1.

Ali, da li je normalno imati seks svaki dan?

"To je ono što je važno u vezi. Ako oba partnera žele da imaju seks svaki dan, to je sjajno. Ali ako oba partnera žele imati seks jednom mjesečno i to je u redu, sve dok je to ono što oba partnera žele“, kaže stručnjak.

Drugim riječima, nema normalnog. Ne postoji određena učestalost ili količina seksa koja se smatra normalnom. Međutim, kada je neko obuzet mislima o seksu do tačke kada to narušava druge aspekte njegovog života, to bi se smatralo patološkim ili abnormalnim.

Bonus video: