Nije vam do seksa? Ako promijenite ove navike biće drugačije

Naizgled bezazlene navike mogu ugroziti strast u vezi. Ako vam nikako nije do seksa, prestanite da radite ovo i brzo ćete poboljšati libido i vratiti žar u vezu

14378 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ribicu, miša ili malog medu teško je zamisliti kao mačo muškarca koji pruža višestruke orgazme, a tepanje u krevetu treba u potpunosti zaboraviti jer ubija libido, a s njim i mogućnost zajedničkog orgazma.

"Tepanje dehumanizuje partnera i deseksualizuje ljubavnu vezu“, upozoravaju autorke knjige ‘Stop calling him honey and start having sex’ i napominju kako parovi koji su opterećeni djecom i poslom ne smiju da prestanu da vode ljubav.

,,Imamo toliko visoku stopu razvoda zbog nedostatka seksa u vezama“, napominje Džulijen Dejvis, jedna od autorki knjige, koja upozorava da tepanje nije jedina loša navika nesrećnih parova.

Sami u toalet, bez televizora u spavaćoj

Otvorena vrata u toaletu takođe djeluju kao anti-afrodizijak. Za dobrobit veze partneri ne bi trebali jedno drugom da ulaze u kupatilo jer ove aktivnosti ubijaju romantiku, a slično djeluje i prekomjerno gledanje televizije.

"Kako biste vratili iskru u spavaću sobu, izbacite televizor. Ako je gledanje u šarenu kutiju bijeg od problema, onda ima poguban učinak na vezu“, savjetuju autorke.

Sve što ubija rutinu može poslužiti kao afrodizijak

Bilo da je riječ o slatkišu, omiljenoj knjizi ili cvijeću, i najmanje neočekivano pokazivanje pažnje se računa. Tako je i u spavaćoj sobi. Najbolji afrodizijak je sve ono što ubija rutinu. To ne znači da morate da uvježbate špagu ili da radite salto u krevetu, i novi veš i duža predigra mogu da posluže svrsi.

Počnite da zavodite prije nego što se partner vrati kući. Pošaljite mi seksi poruku ili ga nazovite tokom pauze i recite mu o čemu maštate. To će rasplamsati strast kod vas i kod partnera i održati je do povratka s posla.

Bez trenerke ili viklera

Možete li se prisjetiti šta ste nosili na prvom sastanku? Partneri koji provode dane u starim pocijepanim trenerkama i raščupane kose šalju poruku da njihova ljubav nije vrijedna truda, što rezultuje oskudicom u spavaćoj sobi.

Za više seksa dom ne mora da postane modna pista, ali uređivanje za partnera jača ženama libido, bolje se osjećaju same sa sobom, a i samopouzdanje im je veće što vraća uspavanu strast u vezi, pišu autorke, prenosi 24sata.hr.

Bonus video: