Seks poslije četrdesete: Mijenja se, ali ima dobre strane

Neke promjene u seksu koje se dešavaju nakon što napunite četrdeset godina će vam se sigurno dopasti

16718 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kao što i svaka veza podleže promjenama, godinama se mijenjaju i stvari u krevetu. Kad navršimo 40 godina, lagano počinju da se menjaju nivoi hormona. To može dovesti do toga da žene imaju manju želju za seksom. Može se dogoditi i da im treba više vremena da budu spremne, odnosno pate od suvoće vagine. Pritisak se može smanjiti pomoću lubrikanta. Osim toga, razgovor s partnerom pomoći će da se pronađe pravi put – s kojim će oba partnera još dugo vremena zadovoljno uživati u seksu.

Manje šanse za trudnoću

Što je žena starija, to ima manje jajnih ćelija. Zato je dosta teže ostati u drugom stanju u takozvanoj drugoj polovini života.

Češći orgazmi

Mit je da zrele žene ne mogu da dožive orgazam. Naime, što je žena starija, ima i više iskustva, manje sumnja u sebe i otvorenija je. Zbog toga nije ograničena ili pod stresom za vrijeme seksa, nego jednostavno uživa. Zato je ženama u 40-ima lakše da završe seks orgazmom.

On duže vodi ljubav

I kod muškaraca se s godinama mijenja nivo hormona. To vodi do toga da on može duže odlagati orgazam i intenzivnije uživati u seksu. Tako može imati više vremena za partnerku pa je veća vjerovatnoća zajedničkog orgazma.

Pronaći ćete nove načine za zabavu u krevetu

Ako u krevetu ne ide više na uobičajen način, to može da iritira mnoge parove. Međutim, to može biti prilika za isprobavanje nekih novih stvari. Tako se partneri mogu zbližiti na sasvim novi način pa imati još puno sasvim novih, uzbudljivih doživljaja.

Bonus video: