Ruska psihološkinja: Ovako pokazuje da vas ne voli

Mnoge žene se pitaju kako se ponaša muž kada prestane da voli svoju ženu, a poznata ruska psihološkinja daje odgovor

8150 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

O ljubavi je napisano bezbroj knjiga. Pišu se i danas, a pisaće se i ubuduće, ali uvijek se nekako ćutke prelazi preko one druge strane medalje – ravnodušnosti.

Bolan je osjećaj kada shvatimo da nas osoba sa kojom smo dugo u vezi ili braku više ne voli. Ruska psihološkinja Ana Kirjanova napisala je više radova u kojima je stavila fokus na muško-ženske odnose. Ona se u svojim radovima bavi glavnim uzrocima za nesrećne veze u kojima se nalaze neki parovi. Psihološkinja tvrdi da postoje signali koji pokazuju da vas vaš muškarac više ne voli kao prije.

Ne voli te ako te: ne grli spontano, ne razgovara sa tobom o sitnicama, ne zove te da vidi kako si u sred radnog dana...

Ne voli te ako: ne možeš da računaš na njegovu pomoć. Kad moraš da brineš o njemu kao da je dijete od pet, a ne muškarac od četrdeset pet godina.

Ne voli te kada: ti se ruga. Kada ne primećuje tebe, tvoj trud i rad. Kada ti kaže da jedeš puno ili da ne može da jede tvoju hranu jer nije onakva na kakvu je on navikao.

Ne voli te kada: ti se stalno miješa u to šta radiš, svoje odluke podmeće kao tvoje, kada ti kaže da pričaš gluposti, da ne razmišljaš svojom glavom, da si glupa ako misliš tako...

Ne voli te kada: ti kaže 'ti si kriva'. Ne voli te kada ništa ne odobrava što ti uradiš ili kažeš.

Ne voli te, jer svako „volim te“ moraš da prosiš od njega.

Ako te ne voli muž, ti vremenom možeš da postaneš ružna, skrušena, plaha, nespretna - jer to od žene čini nedostatak ljubavi, prenosi Prva.

Bonus video: