Više puta ste ostavljeni? Pet najčešćih razloga zašto je tako

Koliko god bilo bolno, ponekad je dobro čuti istinu. Ukoliko vas uvijek ostavljaju, možda je problem u vama, a ne u njima

7749 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prijatelji vam neće uvijek reći istinu kako vas ne bi povrijedili, naročito tokom raskidanja veze, pa im ne možete uvijek ni vjerovati, ali možda se prepoznate u nekim od ovih ponašanja zbog kojih mnogi najčešće raskidaju veze.

1. Nikad ne kažete "hvala"

Iako zaslužujete da vas tretiraju kao fantastičnu osobu, ne zaboravite da pazite na svoje ponašanje. Izlasci zahtijevaju vrijeme, trud i novac, zato dajte partneru do znanja da cijenite ono što radi za vas. Reći 'hvala' traje dvije sekunde i pravi razliku u tome šta osoba osjeća prema vama. Isto biste očekivali i da ste učinili nešto lijepo za njih, zato svakako uzvratite uslugu.

2. Niste dobri prema drugima

Ako ste bili grubi prema konobaru, vaš partner je to sigurno primijetio. Ako ste bili u kupovini i oštro razgovarali s prodavačicom, takođe je primijetio. Ako prema drugima nastavite da se odnosite bez poštovanja, oni misle da ćete se tako na kraju ponašati prema njima, a to nije nimalo privlačno.

par
foto: Shutterstock

3. Grubi ste prema njima i njihovim prijateljima

Uzajamna ljubaznost i poštovanje pomažu da veza funkcioniše. Ne postoji izgovor da se prema nekome ponašate nedolično, odnosno nepristojno. Kad bi s vama razgovarali na taj način, ne bi vam se svidjelo. Ovo funkcioniše u oba smjera.

4. Uvijek želite sve po svom

Iako je fantastično biti nezavisna osoba, dio toga je biti pažljiv prema drugima, njihovim željama i potrebama. Partner je osoba do koje vam je jako stalo, zato nemojte da mu naređujete. Dio odnosa u kojem su odrasle osobe uključuje kompromis i međusobno postupanje s dostojanstvom i poštovanjem.

5. Osramotili ste ih pred njihovim prijateljima

Bilo da se radi o flertu s prijateljima ili pretjeranom piću, riječ je o onom neprijatnom osjećaju kada vidite da se par ponaša neprimjereno - nemojte da budete taj par. Ne sramotite partnera. Ne žele da traže izgovore za vas ili se izvinjavaju za vaše grubo, glupo ili neljubazno ponašanje, piše YourTango.

Bonus video: