Kineska medicina: Koliko seksa odgovara vašim godinama?

Često se postavlja pitanje o važnosti intimnih odnosa i koliko često je neophodno da se praktikuju u korist zdravlja

11951 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Može vam se učiniti premalo ili previše, ali ekspertkinja za kinesku medicinu, Nina Čeng, otkrila je koliko često bi trebalo da imate intimne odnose u skladu sa godinama, kako biste bili što zdraviji i izbjegli emocionalni stres.

"Jeste li znali da se premalo seksa u tradicionalnoj kineskoj medicini smatra uzrokom bolesti? Iako tradicionalna kineska medicina često naglašava potencijalne dugoročne učinke pretjerane seksualne aktivnosti, mnogi ne shvataju da se i nedovoljno seksa smatra problemom", objasnila je Čeng u jednom od videa koje je objavila na internetu.

Prema njenim riječima, drevni kineski ljekari verovali su da žene imaju veću vjerovatnoću da dožive seksualnu frustraciju jer im nije dopušteno da seksualno izražavaju kao muškarcima, piše index.hr

"Ako ste u dvadesetima, trebalo bi da imate odnos svaka četiri dana, dok bi ljudi u tridesetima trebalo da ciljaju da to bude svakih osam dana", istakla je ona.

Kako starimo, vrijeme između orgazama se udvostručuje.

Dakle, u četrdesetima bi trebalo da imate odnos svakih 16 dana, dok bi oni u pedesetim trebalo da imaju aktivnosti na 21 dan.

Na kraju, u šezdesetim bi trebalo da budete intimni svakih 30 dana, tvrdi Čeng.

Bonus video: