Terapeut: Posle prve svađe razmislite o ovih pet stvari

Početna faza veze slična je medenom mjesecu. Međutim, on u jednom trenutku mora da se završi

4338 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bračni savjetnik i terapeut Džef Ganter iz Portlanda često dijeli savjete za parove na svojim društvenim mrežama, a u jednom od svojih videa naveo je pet važnih stvari na koje treba obratiti pažnju nakon prve svađe.

Početna faza veze slična je medenom mjesecu, međutim on u jednom trenutku mora da se završi, a obično se to dešava prvom svađom. Naravno, svađe su dio odnosa i ne moraju da predstavljaju veći problem.

Ipak, poslije prve svađe, Džef kaže da morate da obratite pažnju na sljedećih pet stvari koje bi u budućnosti mogle da predstavljaju problem.

Druga strana napada vaš karakter

Ako druga strana ne može da ostane fokusirana na stvar koja je izazvala svađu i umjesto toga vas tjera da se osjećate loše zbog toga ko ste, biće teško zadržati se na temi i riješiti stvari.

Druga strana vam stalno govori da su vaši osjećaji pogrešni

Osjećaji nisu pogrešni. Ne možete doživjeti netačnu emociju. Poništavanje onoga što osjećate nije dobar početak.

Druga strana vas vrijeđa

Ovo je znak dubokog nepoštovanja i nesposobnosti rješavanja sukoba na zreo i konstruktivan način. Iako je normalno osjećati se uznemireno, grubim riječima ili uvredama može se nanijeti šteta povjerenju i poštovanju u vezi i one su jednostavno zle.

Druga strana postaje ekspert za ono što se dogodilo

Ako druga strana uporno objašnjava šta se tačno dogodilo i ne ostavlja prostor za vas i vaše iskustvo, cijela priča je jednostrana što nije dobro.

Druga strana ne može da se ponovo poveže i otpusti svađu

Ako druga strana postane hladna i oprezna, ako nastavi da vas kažnjava, velika je vjerovatnoća da će stvari na duže vrijeme biti ovakve i da bi se situacija mogla dodatno pogoršati.

Bonus video: