Minus i plus: Šta se u intimnim odnosima mijenja nakon 40.

Kako kod žena, tako se i kod muškaraca s godinama mijenja nivo hormona

8344 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kada uplovimo u četrdesete godine, neminovne su hormonske promjene. Sa promjenama u tijelu i raspoloženju, mijenja se i seksualni život.

Imate manje volje za seksom

Kad zakoračimo u četrdesete polako počinju da se mijenjaju hormoni, a to može dovesti do toga da žene imaju manje želje za seksom. Takođe, može da se dogodi da ženama treba više vremena kako bi bile spremne za seks, kao i da pate od suvoće vagine.

Taj pritisak može da se smanji uz pomoć lubrikanta. Takođe, razgovor s partnerom pomaže da ponovo počnete da uživate u intimnim odnosima.

Češće doživljavate orgazam

Mit je da žene u zrelim godinama ne mogu da dožive orgazam. Naime, žena s godinama ima više iskustva i samopouzdanja. Otvorenija je i više uživa u seksualnom činu. Upravo to su razlozi zašto žene u četrdesetim znatno lakše dožive orgazam nego ranije, prenosi Prva.

Muškarac može duže odlagati orgazam

Kako kod žena, tako se i kod muškaraca s godinama mijenja nivo hormona. To vodi do toga da on može duže da odlaže orgazam i intenzivnije uživa u intimnim odnosima. Na taj način će imati više vremena za partnerku, a time je i veća vjerovatnoća zajedničkog orgazma.

Pronaći ćete nove načine da se zabavite u krevetu

Ako vam ne ide kao ranije u krevetu, to je prilika da u svoj seks unesete neke novine. Isprobavanjem novih stvari, imaćete više novih uzbudljivih doživljaja.

Bonus video: