Muškarci, iskreno: Zbog ovoga mislimo da je žena loša u krevetu

Neke žene znaju uskraćivanjem intimnih trenutaka da kažnjavaju partnere ili da ih ucjenjuju time

10964 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Koliko je neko dobar ili loš u krevetu – o tome bi moglo da se raspravlja, jer ono što je nekome loše, drugome je fantastično – i obrnuto. Seks bi trebalo da bude nešto što vezu između dvoje ljudi vodi na viši nivo intime i emocija, ali ne misle svi tako.

Pravi muškarac koji iskreno voli svoju ženu, nikada neće reći niti njoj, niti nekome drugome, da je ona loša u krevetu. Oni koji to rade zapravo više govore o sebi nego o njoj.

Ovo su neki od razloga zbog kojih neki muškarci seks mogu smatrati nedovoljno kvalitetnim:

Ženina nesigurnost zbog fizičkog izgleda

Mnogim ženama je neprijatno da se skinu se pred partnerom ili vode ljubav s upaljenim svetlima. To samo pokazuje da smatraju kako nisu dovoljno lijepe i savršene, i toga se stide. To pak vodi niskom samopoštovanju, sramežljivosti i tome da zapravo u krevetu ne mogu da se opuste.

Niko nije savršen. Takva osoba jednostavno ne postoji. Svi mi imamo mane, i svi bi toga trebalo da budu svjesni i da prihvate, kako svoje, tako i tuđe nedostatke.

Muškarac koji iskreno i duboko voli ženu s kojom živi, voljeće i sve njene mane. Zato, opustite se i dopustite svojem partneru da upozna vaše tijelo do najsitnijih detalja. Skupite hrabrosti i obucite seksepilan komad donjeg rublja. Osjećaćete se samouvjerenije i privlačnije, a samim time i opuštenije.

Nedostatak intime i bliskosti

Biti blizak i intiman s partnerom ključ je svake kvalitetne veze. Seks je vrhunac toga. Neke žene znaju uskraćivanjem intimnih trenutaka da kažnjavaju partnere ili da ih ucjenjuju time. To je sve samo ne dobro i pametno. Manipulacija bilo kojeg tipa, a posebno ovakvog, ne može završiti dobro.

Postoje žene koje partneru uskraćuju bliskost nesvjesno, posebno u dugim vezama. Usputni zagrljaj, poljubac, lijepa riječ, trebalo bi da se dešavaju svakog dana. Time pokazujete nekome da ga iskreno volite upravo takvog kakav je, a to pak vodi i boljem seksualnom životu.

Ženin sve zapušteniji izgled

To što ste dugo u vezi ne znači da morate sasvim da zapostavite svoj izgled. Normalno da se nećete svaki dan našminkati odmah ujutro samo da bi partneru bile privlačnije, jer on vas voli i bez naslaga boje na licu. Ali, ponekad se treba malo više potruditi i rasplamsati strast kakva je bila na početku veze.

kosa
foto: Shutterstock

Takođe, nemojte sebi dozvoliti da po kući stalno hodate, na primjer, prljave i raščupane kose, u pocijepanoj trenerci, dlakavih nogu i sa sve većim brojem kilograma. Ako to dopustite, ne samo da ćete izgledati sve gore, već ćete se tako i osjećati. Samopouzdanje će vam padati, a to će se odraziti i na vaš seksualni život.

Ne čekajte pravo raspoloženje za seks kako bi do njega došlo, već se potrudite – ako niste u tom raspoloženju, promijenite ga.

Dodirujte se međusobno, masirajte, upalite pokoju sveću, pustite laganu, senzualnu muziku, sipajte vino, gledajte jedno drugome u oči… Upravljajte svojim vremenom i događajima onako kako vi želite. Ne čekajte da se nešto dogodi slučajno, pa tako ni seks.

Neki muškarci su za portal revelist.com ispričali šta im smeta kod žena s kojima imaju seks:

  • Ne sviđa mi se kada žena samo legne i raširi noge, i čeka da ja sve obavim. Nema ništa gore od toga.
  • Pasivnost mi je grozna, kada žena kao da nema pojma o sopstvenom tijelu i šta joj se sviđa. Ne mogu opisati koliko je frustrirajuće kada žena s kojom ste u krevetu ne reaguje i kada ne mogu da dobijem povratnu informaciju da li nešto dobro ili nije.
  • Ako žena glumi, to me skroz ohladi.
  • Mrzim kada proizvodi lažne zvukove tokom seksa, draže mi je da tiho stenje pa da je to iskreno nego da lažno vrišti.
  • Nije nimalo prijatno kada vas upoređuje s bivšim dečkom. Meni lično ne smeta što je prije mene imala druge, ali ne želim o tome da razmišljam.
  • Smeta mi nedostatak komunikacije prije ili tokom seksa. Ako joj je nešto lijepo ili nešto želi, volio bih da mi to kaže.

Bonus video: